Circulaţia pe şoselele Orhideelor şi Milea, închisă şase luni

Circulaţia pe şoselele Orhideelor şi Vasile Milea va fi închisă, începând de duminică noaptea, timp de şase luni, pentru realizarea unor lucrări la Pasajul Pasarab.

92 afișări
Imaginea articolului Circulaţia pe şoselele Orhideelor şi Milea, închisă şase luni

Circulaţia pe şoselele Orhideelor şi Milea, închisă şase luni (Imagine: Lucian Maftei/Mediafax Foto)

Începând de duminică, ora 24.00, în vederea realizării lucrărilor de execuţie a Pasajului denivelat suprateran Basarab, se vor închide temporar şoselele Orhideelor şi Vasile Milea, informează într-un comunicat de marţi Primăria Muncipiului Bucureşti.

Autorităţile municipale estimează că circulaţia va fi întreruptă pe aceste artere timp de şase luni.

Potrivit municipalităţii, pe strada Alexandru Borneanu, dinspre Splaiul Independenţei către şoseaua Vasile Milea şi pe strada C. Ghercu, dinspre Şoseaua Orhideelor spre Splaiul Independenţei se va circula cu sens unic.

Deputaţii din Comisia de administraţie publică au decis, marţi, să avizeze favorabil proiectul de lege pentru adoptarea OUG privind declanşarea procedurilor de expropriere pentru cauză de utilitate publică a imobilelor proprietate privată situate în zona pasajului Basarab. Raportul favorabil s-a acordat pe proiectul de lege în forma venită de la Senat, Camera Deputaţilor fiind Cameră decizională.

Suma globală estimată pentru despăgubiri este prevăzută în bugetul Primăriei Bucureşti şi a fost cuprinsă în devizul general al lucrării desfăşurate în zona Basarab. După plata despăgubirilor pentru imobile, până în prezent, a rămas o sumă de 104.720 mii lei, care reprezintă suma globală estimată pentru despăgubirile necesare în ce priveşte imobilele rămase de expropriat, se arată în expunerea de motive a ordonanţei.

Unul dintre motivele pentru care Guvernul a adoptat, în 25 februarie, OUG privind declanşarea procedurilor de expropriere în zona pasajului Basarab a ţinut şi de faptul că întreruperea lucrărilor cauzează prejudicii majore, care ar trebui suportate în parte şi de către populaţia oraşului, după cum se arată în textul ordonanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici