Circulaţia rutieră pe DN1 între Comarnic şi Sinaia, îngreunată

Circulaţia rutieră se desfăşura cu dificultate vineri, pe DN1, pe tronsonul cuprins între loc Comarnic şi Sinaia, pe sensul de mers dinspre Bucureşti spre Braşov, un număr mare de turişti îndreptându-se spre Valea Prahovei.

663 afișări
Imaginea articolului Circulaţia rutieră pe DN1 între Comarnic şi Sinaia, îngreunată

Circulaţia rutieră pe DN1 între Comarnic şi Sinaia, îngreunată (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Prahova, traficul rutier se desfşoară fluent pe sensul de mers Bucureşti - Braşov până în localitatea Comarnic la kilometrul 94 al DN1, acolo unde drumul se aglomerează din cauză că se trece de la două benzi de circulaţie pe fiecare sens de mers la o singură bandă pe fiecare sens de mers.

Traficul în Comarnic se aglomerează şi din cauza numeroaselor treceri de pietoni de pe DN1, dar şi a maşinilor care intră şi ies pe DN1 de pe drumurile secundare din acest oraş.

Potrivit poliţiştilor, pe tronsonul de drum cuprins între Comarnic şi Sinaia se circulă în coloană, cu viteză maximă de 30 - 40 de kilometri/oră.

Peste 60 de poliţişti rutieri se află vineri pe DN1, dirijând curculaţia şi încercând să fluidizeze traficul.

Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto care vor să ajungă la Braşov sau la Predeal să circule din Ploieşti pe DN 1A prin Vălenii de Munte, Cheia şi Săcele.

De asemenea, cei care doresc să meargă la Sinaia pot evita coloana de autovehicule dacă utilizează ruta DN 7 Bucureşti – Bâldana – DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.

Conducătorilor auto care se îndreaptă către zona Bran – Moieciu, poliţia le recomandă să evite deplasarea pe DN 1 şi DN 73 A şi să urmeze traseul Autostrada Bucureşti-Piteşti – DN 73 Piteşti – Moieciu – Bran.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici