Video Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate din cauza ceţii dense

Circulaţia rutieră se desfăşoară, sâmbătă, cu dificultate în ţară, din cauza ceţii dense care scade, în unele locuri, vizibilitatea sub 50 de metri, potrivit Centrului Infotrafic.

1 afișare

Ceaţa densă îngreunează traficul rutier mai ales pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti şi A2 Bucureşti-Constanţa, precum şi pe drumurile din judeţele Brăila, Vâlcea, Buzău, Ialomiţa şi Prahova, unde vizibilitatea este sub 50 de metri, precizează Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

În judeţele Prahova şi Buzău, în zona de câmp, vizibilitatea este de aproximativ 50 de metri, iar pe DN1 şi pe DN2 vizibilitatea a scăzut sub 50 de metri, traficul fiind intens, ceea ce duce la creşterea riscului de accidente.

În judeţul Ialomiţa, pe DN2 vizibilitatea a scăzut sub 50 de metri, iar traficul este intens. Pe DN2A, între Ţăndărei şi Giurgeni, vizibilitatea a scăzut sub 50 de metri, iar în zonele Feteşti şi Slobozia vizibilitatea este sub 100 de metri.

În judeţele Călăraşi şi Brăila, vizibilitatea este sub 100 de metri, iar in unele zone a scăzut sub 50 de metri.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să folosească luminile de ceaţă, să reducă viteza la 30 de kilometri pe oră în localităţi şi la 50 în afara acestora, să mărească distanţa de siguranţă în mers şi să evite efectuarea manevrelor în trafic.

În cazul rămânerii în pană pe drumurile cu ceaţă, poliţiştii atenţionează că triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.

De asemenea, poliţiştii reamintesc că şoferii care conduc autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sunt obligaţi să poarte echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când opresc maşinile pe drumurile publice pentru intervenţii.

Din cauza ceţii, mai multe curse low cost care urmau să aterizeze pe Aeroportul Băneasa au fost deviate, începând de vineri seară şi până sâmbătă la prânz, pe Aeroportul "Hendri Coandă", acesta având echipamente şi instalaţii de semnalizare care permit aterizarea în condiţii de vizibilitate scăzută.

Potrivit directorului Aeroportului Băneasa, Ştefan Mladin, traficul pe acest aeroport a fost reluat sâmbătă, în jurul orei 13.00, însă dacă ceaţa va reveni, cursele care ar trebui să aterizeze pe acest aeroport vor fi redirecţionate spre Aeroportul "Henri Coandă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici