Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 18, în Pasul Gutâi şi la Borşa (Video)

Traficul rutier în judeţul Maramureş se desfăşoară, sâmbătă, în condiţii de iarnă pe DN 18, în Pasul Gutâi şi în Pasul Prislop, dar nu există niciun drum blocat.

178 afișări
Imaginea articolului Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 18, în Pasul Gutâi şi la Borşa (Video)

Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 18, în Pasul Gutâi şi la Borşa (Imagine: Mediafax Foto)

Drumarii au reuşit să înlăture zăpada de pe carosabil pe majoritatea arterelor de ciculaţie importante din judeţ, excepţie făcând DN 18, în zona Pasului Prislop, de la Borşa, unde stratul de omăt de pe carosabil măsoară un centimetru şi chiar mai mult pe anumite porţiuni.

Radu Boţ, ofiţerul de serviciu de la SC Drumuri Poduri Baia Mare, societate care deszăpezeşte drumurile judeţene, a declarat că, de vineri seară şi până sâmbătă dimineaţă, s-au împrăştiat circa 120 de tone de material antiderapant, cea mai mare cantitate fiind folosită pe DJ Cavnic-Budeşti, care s-a şi blocat, temporar, în cursul serii precedente.

"Avem cinci utilaje care acţionează, în special în zona oraşului Cavnic şi la Izvoare, unde a nins mai mult. La Cavnic, de exemplu, în decor stratul de zăpadă a atins deja 40 de centimetri, iar la Izvoare a ajuns la 28 de centimetri. Drumurile sunt curăţate însă, iar probleme de circulaţie nu sunt", a declarat Radu Boţ.

Şi pe drumurile naţionale s-a acţionat cu utilaje de intervenţie pe tot parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, astfel încât nu s-au înregistrat probleme în trafic. În cursul dimineţii, drumarii au fost nevoiţi să intervină pe DN 18, în Pasul Gutâi, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe şosea după ce s-a rupt sub greutatea zăpezii.

În aria de responsabilitate a celor de la Drumuri Naţionale, s-au folosit, în ultimele 12 ore, circa 200 de tone de material antiderapant. Şeful secţiei Maramureş de la Drumuri Naţionale, Mircea Pop, a declarat că în cursul dimineţii tir-urile neechipate de iarnă au reuşit să traverseze Pasul Gutâi, după ce în cursul nopţii poliţiştii de la Circulaţie le-au interzis accesul ca să prevină blocarea drumului.

În zona Pasului Gutâi, pe acostament stratul de zăpadă măsoară 55 de centimetri, iar la Borşa atinge 45 de centimetri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici