Video FOTO Circulaţie deviată de pe DN1 pe DN1A, în Braşov, din cauza aglomeraţiei / Trafic îngreunat pe drumurile naţionale care duc spre Bucureşti

Circulaţia rutieră este deviată, luni la prânz, în judeţul Braşov, de pe DN1 pe DN1A, din cauza aglomeraţiei. Se circulă greu şi pe drumurile naţionale care duc spre Capitală. Circulaţie îngreunată este şi între Focşani şi Buzău.

1630 afișări

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei, din cauza aglomeraţiei a fost deviată circulaţia de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

Măsura a fost luată din cauza aglomeraţiei.

Poliţiştii arată că pe sensul de coborâre al DN1 Braşov – Ploieşti valorile de trafic crescuseră pe tronsonul Azuga - Buşteni.

De asemenea, poliţiştii preconizează că în a doua parte a zilei de luni vor apărea probleme de fluenţă pe mai multe drumuri naţionale, între care DN1 Braşov – Ploieşti, DN6 Alexandria – Bucureşti, DN2 Buzău – Urziceni – Bucureşti, DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti şi autostrada A1 Piteşti – Bucureşti.

Trafic îngreunat pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, din cauza ploii

Centrul Infotrafic anunţă că se circulă îngreunat pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, din cauza ploii torenţiale.

"Centrul Infotrafic al Poliţiei Române sfătuieşte conducătorii auto care se deplasează pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere şi să evite efectuarea unor manevre riscante în trafic, întrucât pe anumite porţiuni ale acesteia plouă torenţial", anunţă Poliţia Română.

Trafic îngreunat pe drumurile naţionale care duc spre Bucureşti

Centrul Infotrafic anunţă valori tot mai crescute ale traficului pe principalele drumuri care duc spre Bucureşti, dar şi la punctul de trecere al frontierei Nădlac II, pe sensul de ieşire spre Ungaria, iar porturile Constanţa şi Midia rămân închise din cauza vântului puternic.

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române anunţă o intensificare a traficului auto pe sensul către Capitală al DN6 (E70) Alexandria – Bucureşti. De asemenea, pe sensul de coborâre al DN1 Braşov – Ploieşti se înregistrează aglomeraţie pe tronsoanele Predeal – Buşteni şi Sinaia – Posada.

"Pentru a evita ambuteiajele din aceste locuri, sfătuim conducătorii auto care doresc să se deplaseze dinspre Braşov către Ploieşti să utilizeze ruta alternativă DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte. Având în vedere că în multe zone ale ţării traficul auto se desfăşoară în condiţii nefavorabile (precipitaţii şi vânt puternic), sfătuim conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere şi să evite efectuarea unor manevre riscante în trafic", se arată într-un comunicat al IGPR remis MEDIAFAX.

Totodată, reprezentanţii autorităţilor atrag atenţia că în judeţul Teleorman, din cauza lucrărilor care se execută pe DN6 (E70) la podul de peste râul Vedea, la intrarea în municipiul Alexandria dinspre Bucureşti, circulaţia se desfăşoară alternativ, semaforizat, de aceea se preconizează formarea unor coloane de autovehicule pe ambele sensuri de circulaţie.

"Pentru fluidizarea circulaţiei, pot fi folosite următoarele rute ocolitoare: pentru zona Zimnicea: DJ506 Vităneşti – Beiu, DN51 Smârdioasa – Zimnicea; pentru zona Turnu Măgurele: VO6F (spre Roşiorii de Vede) – DN6 Buzescu – Nanov – DN52 – Turnu Măgurele", se precizează în comunicatul IGPR.

Aglomeraţie se înregistrează şi pe DN 65 (E 574), în judeţul Argeş, pe tronsonul Lunca Corbului - Piteşti, viteza de deplasare fiind de aproximativ 40 km/oră.

Şi pe DN 2, în localitatea Afumaţi, sunt semnalate valori de trafic în creştere pe sensul de intrare în Bucureşti, fără a exista probleme de fluenţă a traficului.

De asemenea, pe DN 65, Slatina - Piteşti, numărul maşinilor este în continuă creştere pe sensul de deplasare spre Piteşti, iar la intrarea în Bucureşti, de pe A1, se circulă bară la bară de la kilmetrul 14.

În judeţul Arad s-au format coloane mari de vehicule în punctul de trecere al frontierei Nădlac II, pe sensul catre Ungaria, de aceea autorităţile recomandă şoferilor utilizarea punctelor de trecere a frontierei Nădlac I sau Turnu.

În plus, circulaţia vehiculelor, cu excepţia celor care efectuează transport de persoane, este restricţionat, luni, în intervalul orar 06:00-22:00, pe autostrada A2 Bucureşti - Murfatlar, în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, iar pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea - Veştem şi pe DN39 Agigea - Mangalia, în cazul celor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Din cauza vântului puternic, porturile maritime Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea şi Midia rămân închise. Acestea au devenit inoperabile din această dimineaţă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

În Bucureşti se circulă în condiţii de ploaie, de aceea poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, să nu oprească în loc nepermis, iar în timpul deplasării să păstreze o distanţă mai mare faţă de celelalte vehicule.

Circulaţia îngreunată între Focşani şi Buzău

Circulaţia rutieră între Focşani şi Buzău se desfăşoară cu dificultate, în coloană, din cauza numărului mare de maşini şi din cauza surpării care s-a produs în centrul municipiului Râmnicu Sărat la sfârşitul lunii februarie.

Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia rutieră pe sensul către Buzău al DN2 (E85) Focşani – Buzău se desfăşoară îngreunat, în coloană, între localităţile Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, şi Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, din cauza numărului mare de maşini, dar mai ales din cauza surpării care s-a produs în centrul municipiului Râmnicu Sărat la sfârşitul lunii februarie.

Astfel, pe sensul de mers Focşani - Buzău maşinile sunt deviate pe străzile Dorobanţi şi Digului, iar dinspre Buzău către Focşani, autovehiculele circulă pe DN2, pe benzile aferente sensului de mers Focşani - Buzău (pe sensul opus).

La sfârşitul lunii februarie, o bucată de asfalt s-a surpat într-o parcare din Râmnicu Sărat şi o maşină a căzut în groapa formată. Traficul rutier în centrul oraşului, pe unde trece DN 2 (E85), a fost deviat pe străzi secundare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici