Circulaţie dificilă în Maramureş din cauza zăpezii

Circulaţia se desfăşura cu dificultate, miercuri, pe majoritatea arterelor de circulaţie din judeţul Maramureş, în jumătatea nordică a judeţului aşternându-se un strat proaspăt de zăpadă de aproximativ o jumătate de metru în urma ninisorilor din ultimele 12 ore .

29 afișări
Imaginea articolului Circulaţie dificilă în Maramureş din cauza zăpezii

Circulaţie dificilă în Maramureş din cauza zăpezii (Imagine:Mediafax Foto)

Directorul secţiei Maramureş a Companiei Naţionale de Drumuri, Mircea Pop, a declarat că în noaptea de marţi spre miercuri s-a intervenit cu circa 100 de tone de material antiderapant, însă chiar şi în aceste condiţii există zăpadă pe DN 18, pe Gutin şi Prislop (1-2 centimetri), şi la Huta-Certeze (2-3 centimetri).

El a spus că nu sunt drumuri blocate, dar sunt organizate filtre ale poliţiştilor pe tronsoanele cu probleme.

Potrivit sursei citate, sunt probleme cu TIR-urile care vin din Ungaria şi Polonia şi care nu pot înainta pe Gutin sau Prislop pentru că nu sunt pregătite pentru o asemenea vreme. "Se blochează, le mai tractăm sau ies singure. Pe Gutin, de exemplu, au fost opt TIR-uri care au avut probleme. Poliţia din Baia Sprie a început de dimineaţă să oprească maşinile care nu sunt pregătite, însă nici pe alte rute situaţia nu este alta", a declarat şeful Companiei Naţionale de Drumuri.

Sursa citată a mai spus că în Maramureş au fost aduse utilaje de deszăpezire chiar şi din judeţele învecinate, iar conducerea Companiei Naţionale de Drumuri a fost nevoită să închirieze din nou maşini de intervenţie pentru a putea acţiona pe tronsoanele cu probleme, în condiţiile în care la 15 martie a expirat contractul de închiriere pentru o parte din utilajele de deszăpezire.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici