Circulaţie dificilă pe DN 1A Ploieşti-Braşov din cauza zăpezii. TIR-urile au acces pe Valea Prahovei

Circulaţia rutieră pe DN1 A Ploieşti - Braşov, drum destinat în special maşinilor de mare tonaj, se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă, din cauza ninsorii abundente, în aceste condiţii Poliţia luând decizia să permită accesul TIR-urilor pe DN 1, pe Valea Prahovei.

263 afișări
Imaginea articolului Circulaţie dificilă pe DN 1A Ploieşti-Braşov din cauza zăpezii. TIR-urile au acces pe Valea Prahovei

Circulaţie dificilă pe DN 1A Ploieşti-Braşov din cauza zăpezii. TIR-urile au acces pe Valea Prahovei (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

În mod normal, maşinile de tonaj greu au acces pe DN 1A, pe Valea Prahovei, doar pe timp de noapte, în cursul săptămânii, însă nu şi pe timpul zilei şi în week-end, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătotorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Radu Dan, circulaţia pe drumul naţional 1 A, care face legătura între Ploieşti şi Braşov, pe ruta Vălenii de Munte - Cheia - Săcele, se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă, în apropierea graniţei între judeţele Prahova şi Braşov, în zona localităţilor prahovene Cheia şi Măneciu, din cauza ninsorii abundente.

În aceste condiţii, Poliţia a decis să permită accesul TIR-urilor pe drumul naţional 1, pe Valea Prahovei, decizia fiind luată pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi pentru a evita blocarea DN 1 A.

Reprezentantul Poliţiei Prahova a precizat că au acces pe DN 1 TIR-urile echipate cu lanţuri.

DN 1 A este destinat în special traficului greu, în condiţiile în care TIR-urile nu au voie să intre pe DN1 decât pe timp de noapte, între orele 22.00 şi 6.00, în cursul săptămânii, accesul cestora fiind interzis pe DN 1, pe Valea Prahovei, în timpul zilei şi în week-end.

Potrivit Poliţiei Rutiere Braşov, pe DN 1 A Braşov - Cheia se circulă bară la bară, carosabilul fiind foarte alunecos.

De asemenea, pe ruta Braşov - Poiana Braşov, din cauza ninsorilor de sâmbătă dimineaţă, carosabilul a fost acoperit cu mâzgă şi se circulă în condiţii de iarnă, în zonă fiind mobilizate două echipaje de Poliţie Rutieră pentru a dirija circulaţia.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să-şi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri pentru zona de munte.

Potrivit poliţiştilor rutieri, şi pe ruta Braşov - Predeal traficul este îngreunat din cauza poleiului format pe carosabil şi a lapoviţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici