Circulaţie feroviară blocată timp de opt ore în Hunedoara

Circulaţia feroviară între Simeria şi Petroşani a fost întreruptă timp de opt ore, în noaptea de luni spre marţi, iar sute de călători au aşteptat în gări până la şase ore, din cauză că exista pericolul ca o macara care se afla lângă calea ferată pentru lucrări să se prăbuşească.

37 afișări
Imaginea articolului Circulaţie feroviară blocată timp de opt ore în Hunedoara

Circulaţie feroviară blocată timp de opt ore în Hunedoara (Imagine: Mediafax Foto)

Circulaţia a fost întreruptă de luni seară de la ora 21.00 şi până marţi dimineaţă la ora 5.00.

Decizia de întrerupere a traficului a fost luată de reprezentanţii Poliţiei Transporturi şi de cei ai SNCFR, în condiţiile în care zona localităţii Călan Băi se fac lucrări de demolare a unor foste pasarele de la combinatul siderurgic, iar una din macaralele aflate pe şantier s-a înclinat şi exista riscul ca aceasta să se prăbuşească peste calea ferată.

Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Hunedoara, comisar Vasile Hriţac, cinci trenuri de persoane - trei accelerat şi două personale - au fost oprite în cele mai apropiate gări de pe traseu, iar câteva sute de persoane au aşteptat în tren între două ore şi jumătate şi şase ore. Unii pasageri care aveau legături la alte trenuri au fost duşi cu maşini ale Poliţiei Transporturi până în Gara Simeria.

Cea mai mare întârziere a fost acumulată de accelereatul Arad-Simeria-Bucureşti Nord, care a plecat din Gara Simeria cu o întârziere de aproape şase ore. De asemenea, după ce au aşteptat aproximativ trei-patru ore în gara Bretea Strei şi în gara Subcetate, cele două trei trenuri personale au revenit în staţiile de plecare.

Conform sursei citate, mai multe trenuri au fost afectate indirect de întreruperea traficului feroviar, dar în prezent nu se poate stabili care sunt pagubele exacte.

Traficul feroviar a fost reluat în zonă la ora 5.00, după îndepărtarea macaralei şi a unei din pasarelele dezafectate, însă trenurile continuă să fie afectate pentru că orarul nu poate fi respectat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici