Circulaţie întreruptă pe patru drumuri naţionale din judeţul Botoşani

Circulaţia este întreruptă, luni seară, pe patru drumuri naţionale din judeţul Botoşani, unde, din cauza viscolului puternic, nu se poate interveni deocamdată pentru deszăpezirea carosabilului, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

275 afișări
Imaginea articolului Circulaţie întreruptă pe patru drumuri naţionale din judeţul Botoşani

Circulaţie întreruptă pe patru drumuri naţionale din judeţul Botoşani (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, sunt afectate DN 24C Santa Mare - Rădăuţi Prut, DN 29 Botoşani - Manoleasa Prut, DN 29A Darabani - Rădăuţi Prut şi DN 29 D Botoşani - Ştefăneşti.

CNADNR mai precizează că a fost redeschis traficul, pentru toate categoriile de vehicule, pe DN 24 Vaslui - Iaşi, DN 24C Vânători - Bivolari (judeţul Iaşi) şi DN 17A Dorneşti - Bălcăuţi (judeţul Suceava).

Compania roagă participanţii la trafic ca, în perioada următoare, să respecte cu maximă atenţie restricţiile de viteză specifice sezonului, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată etc).

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet: www.cnadnr.ro.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic valabilă luni, până la ora 20.00, în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Vaslui.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, luni, între orele 10.00 şi 20.00, în nordul şi centrul Moldovei vor mai fi ninsori şi intensificări ale vântului cu o intensitate mai redusă decât duminică, dar vitezele vor atinge la rafală 50 - 55 de kilometri pe oră, viscolind şi spulberând zăpada.

Totodată, în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mixte şi local se va forma polei.

Meteorologii au precizat că luni noapte vor mai fi unele intensificări ale vântului în judeţele atenţionate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici