Circulaţie întreruptă sau restricţionată pe mai multe drumuri din judeţele Vrancea şi Neamţ

Circulaţia rutieră este în continuare întreruptă sau restricţionată pe mai multe drumuri judeţene şi comunale din Vrancea şi Neamţ, din cauza zăpezii, informează Centrul Infotrafic.

2 afișări
Imaginea articolului Circulaţie întreruptă sau restricţionată pe mai multe drumuri din judeţele Vrancea şi Neamţ

Circulaţie întreruptă sau restricţionată pe mai multe drumuri din judeţele Vrancea şi Neamţ

În judeţul Vrancea, circulaţia este întreruptă pe DJ205I Spineşti - Păuleşti - Tulnici, DJ205M, în zona Nistoreşti şi pe mai multe drumuri comunale din zonele Andreiaşu, Nereju şi Rugineşti - Copăceşti, potrivit datelor primite la Centrul Infotrafic de la dispeceratele Inspectoratelor de Poliţie Judeţene şi Serviciile de Poliţie Rutieră până sâmbătă, la ora 17.00.

În judeţul Neamţ, pe DJ208G Hanu Ancuţei (DN2) - Războieni - Girov - Piatra Neamţ se circulă pe un fir pe o porţiune de circa 100 de metri.

Doar pe un singur drum naţional - DN2M, în judeţul Vrancea - circulaţia rămâne în continuare restricţionată din cauza zăpezii.

Pe toate aceste trasee acţionează utilaje de deszăpezire.

Circulaţia a fost reluată pe drumurile naţionale DN2D, pe tronsonul Ojdula (judeţul Covasna) - Lepşa (judeţul Vrancea) şi pe DN13E Zagon - Barcani (judeţul Covasna).

Restricţiile de circulaţie pentru maşinile grele pe DN15B, în zona localităţii Petru Vodă (judeţul Neamţ) şi pe DN12D Lunca de Sus - Miercurea Ciuc, în zona Ghimeş (judeţul Harghita) au fost ridicate.

În judeţele Galaţi şi Vaslui au fost degajate toate drumurile judeţene, precizează Centrul Infotrafic.

Sursa citată atenţionează că pe majoritatea drumurilor din ţară se circulă în condiţii de iarnă, mai dificil în Moldova şi Carpaţii Orientali.

Poliţiştii recomandă şoferilor să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum, să păstreze o distanţă mai mare în mers şi că circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de kilometri pe oră în localităţi şi 50 în afara lor pe drumurile acoperite cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzisă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici