Circulaţie restricţionată în Capitală pentru manifestările în memoria eroilor Revoluţiei

Circulaţia va fi restricţionată în Capitală, duminică şi luni, în zonele în care au loc evenimente pentru comemorarea eroilor Revoluţiei din decembrie 1989, fiind programate depuneri de coroane de flori, ceremonii militare şi un marş de la Universitate până în Piaţa Revoluţiei.

160 afișări
Imaginea articolului Circulaţie restricţionată în Capitală pentru manifestările în memoria eroilor Revoluţiei

Circulaţie restricţionată în Capitală pentru manifestările în memoria eroilor Revoluţiei

Astfel, pentru depunerile de coroane de flori la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, duminică, între orele 8.50 şi 11.00, se va închide traficul rutier pe Calea Şeban Vodă, între Piaţa Eroii Revoluţiei şi aleea ce leagă Calea Şerban Vodă cu Şoseaua Viilor, potrivit Poliţiei Capitalei.

Totodată, duminică, între orele 11.00 şi 13.00, va fi închisă circulaţia rutieră pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între Piaţa 21 Decembrie şi strada Batiştei, pe sensul de mers către Piaţa Romană, precum şi banda 4 de pe celălalt sens de circulaţie, pentru ceremoniile militare organizate de Garnizoana Municipiului Bucureşti.

Asociaţia 21 Decembrie va organiza, duminică, un marş pentru comemorarea martirilor Revoluţiei din decembrie 1989, pe traseul Bulevardul Nicolae Bălcescu - Bulevardul General Gheorghe Magheru - Bulevardul Dacia - Calea Victoriei - Piaţa Revoluţiei. Pe timpul desfăşurării marşului vor fi restricţii temporare de trafic.

Luni, între orele 11.20 şi 13.00, va fi restricţionat traficul rutier pe Calea Dorobanţilor, pe sensul de mers dinspre Piaţa Charles de Gaulle către Piaţa Dorobanţilor, pentru depunerile de coroane de la Televiziunea Română.

Cu prilejul Zilei Libertăţii României, Prefectura Capitalei, Secretariatul de Stat pentru problemele revoluţionarilor din Decembrie 1989, Comandamentul Garnizoanei Bucureşti şi asociaţiile de revoluţionari vor organiza activităţi comemorative în zilele de 21 şi 22 decembrie.

Ziua de 22 decembrie a fost declarată Ziua Libertăţii României prin Legea 258 din 29 aprilie 2002.

În 21 decembrie, între orele 9.00 şi 12.00, vor avea loc depuneri de coroane, evocări şi slujbe religioase la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, Crematoriul "Cenuşa", Troiţa de la Spitalul Colţea, Piaţa Universităţii şi Sala Dalles.

Totodată, în 22 decembrie vor fi organizate acţiuni comemorative la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei din Decembrie, Radiodifuziunea Română, Troiţa de la sediul Televiziunii Române şi Troiţa paraşutiştilor de la sediul Televiziunii Române.

Prefectul Capitalei, Ion Ţincu, şi angajaţi ai instituţiei vor aprinde, luni, 22 decembrie, la ora 18.00, 1.058 de lumânări la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989. Momentul este organizat în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989, bucureştenii care vor să se alăture fiind invitaţi să aprindă o lumină pentru eroii Revoluţiei Române.

Reprezentanţii Prefecturii Capitalei vor participa şi marţi, 23 decembrie, de la ora 9.00, la ceremoniile organizate la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni.

Asociaţia Bucureşti organizează, în 21 decembrie, un tur de prezentare a celor mai importante locaţii din Bucureşti ale Revoluţiei. Prezentarea se va face pe traseul Piaţa Universităţii - Sala Dalles - Piaţa Revoluţiei, orele de plecare fiind 11, 13 şi 15.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici