CJ Cluj negociază cu Ryanair introducerea unor curse aeriene externe în acest an

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj negociază cu compania aeriană low-cost Ryanair introducerea unor zboruri spre destinaţii externe, începând de la sfârşitul acestui an, de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

358 afișări
Imaginea articolului CJ Cluj negociază cu Ryanair introducerea unor curse aeriene externe în acest an

CJ Cluj negociază cu Ryanair introducerea unor curse aeriene externe în acest an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că speră ca în următoarele două săptămâni să obţină o decizie finală a conducerii Ryanair privind operarea unor curse aeriene de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.

"Suntem în negocieri avansate cu compania low-cost Ryanair, avem deja anumite oferte pe care le-am discutat. Urmează ca în câteva zile să trimitem o ofertă fermă către ei, dorinţa conducerii Ryanair fiind să înceapă încă în acest an cu nişte rute aeriene externe rezultate în urma unor sondaje pe care le vor face pe piaţa clujeană. Vom vedea pentru ce rute va exista interes. De asemenea, sper ca în următoarele două săptămâni să avem o decizie finală a celor de la Ryanair şi cred că avem şanse mari ca această companie să opereze zboruri spre destinaţii externe şi de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca", a spus Tişe.

Potrivit şefului CJ Cluj, decizia Ryanair ar putea fi influenţată de subvenţiile oferite de CJ Mureş pentru Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş.

"Noi avem argumente pentru a ne impune în faţa celor de le Târgu Mureş, ţinând cont de investiţiile făcute în noile terminale şi în construirea noii piste de 3.500 de metri. Nu cred că într-o competiţie directă cu CJ Mureş noi am putea pierde, dacă cei de la Mureş joacă corect şi nu acordă subvenţii Aeroportului «Transilvania». Prin aceste subvenţii practicate, Mureşul ne face concurenţă neloială. Negocierile cu Ryanair sunt influenţate şi de această practică incorectă, care distorsionează concurenţa", a precizat Alin Tişe.

Ryanair este o companie low-cost irlandeză, înfiinţată în anul 1985 şi are o flotă de aproximativ 170 de avioane. Compania dispune de 31 de baze în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici