CJ Iaşi pune zece autocare la dispoziţia studenţilor basarabeni care merg să voteze la Bucureşti

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi Constantin Adăscăliţei a declarat că instituţia va pune la dispoziţie zece autocare pentru studenţii basarabeni din Iaşi care vor să meargă la Bucureşti să voteze la alegerile parlamentare care vor avea loc în data de 5 aprilie, în Republica Moldova.

15 afișări

Adăscăliţei a precizat că autocarele vor pleca, sâmbătă seară, la ora 22.00, din Piaţa Palatului Culturii din Iaşi, el adăugând că numărul acestora ar putea fi suplimentat în cazul în care apar mai multe cereri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am discutat azi (marţi - n.r.) cu reprezentanţii studenţilor basarabeni aflaţi la studii în Iaşi şi am decis să le punem la dispoziţie mijloace de transport pentru a se deplasa la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti pentru a vota. Le-am cerut să întocmească liste, iar în funcţie de numărul solicitărilor vom decide dacă vom suplimenta numărul autocarelor", a declarat Adăscăliţei.

La rândul său, liderul Asociaţiei Tinerilor Basarabeni din Iaşi, Dan Caranfil, a declarat că, până în prezent, şi-au exprimat intenţia de a pleca la vot la Bucureşti aproximativ 400 de studenţi din Republica Moldova care învaţă la Iaşi.

"Cu siguranţă, acest număr va creşte. Vom ţine listele deschise până vineri seară, urmând ca sâmbătă dimineaţă să avem o nouă întâlnire cu cei de la Consiliul Judeţean pentru a comunica numărul exact al doritorilor. Mă bucur că şefii Consiliului Judeţean Iaşi ne acordă acest sprijin", a spus Dan Caranfil.

El a adăugat că încă mai speră ca Ministerul Transporturilor să emită o hotărâre prin care tinerii basarabeni aflaţi la studii în diverse oraşe ale României să se poată deplasa cu trenul gratuit spre Bucureşti în ziua votului.

Alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova vor avea loc duminică 5 iunie, în România urmând a fi organizate două secţii de votare, ambele în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici