CJ Prahova va plăti peste 1,2 milioane de lei pentru exproprierile de pe A3. Printre expropriaţi se află şi Costel Căşuneanu

Consiliul Judeţean Prahova va plăti peste 1,2 milioane lei pentru suprafeţele de teren care vor fi expropriate pentru construirea unui nod de autostradă la Gherghiţa, pe autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, printre expropriaţi numărându-se Costel Căşuneanu, dar şi firma acestuia, Pa&Co International.

275 afișări
Imaginea articolului CJ Prahova va plăti peste 1,2 milioane de lei pentru exproprierile de pe A3. Printre expropriaţi se află şi Costel Căşuneanu

CJ Prahova va plăti peste 1,2 milioane de lei pentru exproprierile de pe A3. Printre expropriaţi se află şi Costel Căşuneanu

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, în şedinţa ordinară de luni după-amiază, o hotărâre privind "declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes judeţean «Amenajare nod rutier (acces) intersecţie A3 cu DJ 100B, km 14+364, comuna Gherghiţa, judeţul Prahova»”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform listei cu imobilele ce vor fi expropriate, care face parte din hotărârea adoptată luni de CJ Prahova, pentru realizarea nodului de autostradă de la Gherghiţa vor fi expropriate câteva zeci de parcele de teren cu o suprafaţă totală 151.218 metri pătraţi, pentru care Consiliul Judeţean va plăţi 1.207.153 lei.

Potrivit aceluiaşi document, printre cei expropriaţi se numără atât persoane fizice, cât şi persoane juridice deţinătoare de teren în zona viitorului nod de autostradă, între persoanele fizice care vor fi expropriate regăsindu-se SC Pa&Co International care va fi expropriată de două parcele de teren evaluate de autorităţi la 40.929 lei, respectiv 14.661 lei.

Pa&Co International este una dintre companiile care, alături de Spedition UMB, Euroconstruct '98 şi Com-Axa au construit sectorul Moara Vlăsiei - Ploieşti al autostrăzii A3.

Între persoanele fizice care vor fi expropriate pentru realizarea acestui nod de autostradă se regăsesc Costel Căşuneanu şi soţia sa, Paulina, care vor fi expropriaţi de patru loturi de teren în valoare totală de aproape 160.000 lei.

De asemenea, printre cei care vor fi expropriaţi se numără şi un angajat al Prefecturii Prahova.

Conform indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Amenajare nod rutier (acces) intersecţie A3 cu DJ 100B, comuna Gherghiţa, judeţul Prahova”, indicatori aprobaţi anul trecut prin vot al consilierilor judeţeni din Prahova, valoarea totală a investiţiei în acest nod de autostradă va fi de 21.920.591 lei, respectiv aproape cinci milioane de euro.

Durata de realizare a investiţiei va fi de 12 luni, vor fi realizate două intersecţii de tip giraţie, iar nodul rutier va fi iluminat cu 182 de stâlpi care reprezintă parte a indicatorilor tehnico-economici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici