Clădirea Sanatoriului Podriga, fostul Conac Palade Vasiliu, va fi reabilitată

  • Clădirea Sanatoriului Podriga, fostul Conac Palade Vasiliu, o clădire monument istoric, în stil renascentist în 1919, va fi consolidată seismic.
  • Ultima renovare a avut loc între anii 1970-1972, iar ulterior s-au făcut doar de lucrări de întreţinere curente, informează, joi, CJ Botoşani.
240 afișări
Imaginea articolului Clădirea Sanatoriului Podriga, fostul Conac Palade Vasiliu, va fi reabilitată

Clădirea Sanatoriului Podriga, fostul Conac Palade Vasiliu, va fi reabilitată

Consilierii judeţeni din Botoşani au aprobat documentaţia şi indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea seismică a Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga. Proiectul este finanţat prin Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, fiind deja inclus în Lista Sinteză a investiţiilor ce urmează a fi realizate.

În baza studiilor efectuate şi a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii a rezultat o valoare de investiţie de 4,25 de milioane de euro. Preţul include TVA de 19% şi rezerva de implementare pentru ajustarea preţurilor, conform noilor reglementări legale, care este de 25%.

„Clădirea Sanatoriului Podriga, fostul Conac Palade Vasiliu, îmbogăţeşte patrimoniul judeţului nostru. (...) Este un proiect generos, care are ca scop creşterea siguranţei pacienţilor de la Sanatoriul Podriga, prin consolidarea din punct de vedere structural a clădirii care prezintă risc seismic. De asemenea, vor fi intervenţii la acoperiş, se vor reface finisajele interioare şi exterioare, se va înlocui tâmplăria existentă şi instalaţiile electrice, sanitare şi termice”, a spus Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Conacul Palade Vasiliu este monument istoric şi a fost construit din cărămidă, în stil renascentist, în 1919. În 1968, clădirea a fost donată Ministerului Sănătăţii pentru a fi înfiinţat Spitalul de Psihiatrie Podriga, precursorul Sanatoriului Podriga.

Clădirea a fost renovată între anii 1970-1972, iar ulterior a beneficiat doar de lucrări de întreţinere curente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici