Clădirea SJU Ploieşti a cărei activitate a fost suspendată de DSP, reabilitată cu pacienţi în ea

Clădirea care aparţine Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi a cărei activitate a fost suspendată de Direcţia de Sănătate Publică Prahova din cauza condiţiilor igienice precare a fost reabilitată cu pacienţi în ea, costurile reparaţiilor şi igienizării fiind de aproape 200.000 de lei.

100 afișări
Imaginea articolului Clădirea SJU Ploieşti a cărei activitate a fost suspendată de DSP, reabilitată cu pacienţi în ea

Clădirea SJU Ploieşti a cărei activitate a fost suspendată de DSP, reabilitată cu pacienţi în ea (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

Clădirea care aparţine Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi a cărei activitate a fost suspendată de Direcţia de Sănătate Publică Prahova din cauza condiţiilor igienice precare a fost reabilitată, fără a fi însă închisă, costurile reparaţiilor şi igienizării fiind de aproape 200.000 de lei.

Spitalul Judeţean de Urgenţă a finalizat lucrările de reparaţii şi igienizare la imobilul situat în strada Buna Vestire din Ploieşti şi în care funcţionează secţiile de Gastroenterologie, Interne şi Dermatologie ale spitalului, clădire pentru care Direcţia de Sănătate Publică Prahova a dispus, în luna decembrie, suspendarea activităţii din cauza condiţiilor improprii, după ce secretarul de stat Raed Arafat, la acea vreme reprezentant al Ministerului Sănătăţii, a cerut închiderea clădirii.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi de Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, lucrările de reparaţii şi igienizare au costat 191.392 de lei, fonduri alocate de Consiliul Judeţean Prahova, care are în administrare acest spital. Au fost igienizate şi reparate o clădire în care funcţionează secţia Interne cu 81 de paturi, secţia Gastroenterologie cu 25 de paturi şi secţia Dermatologie cu 20 de paturi, precum şi Blocul alimentar.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a dispus, în luna decembrie a anului trecut, închiderea imobilului situat în strada Buna Vestire din Ploieşti şi în care funcţionează cele trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Cu toate acestea, clădirea a rămas deschisă, întrucât Spitalul de Urgenţă a contestat în instanţă decizia DSP Prahova de suspendare a activităţii medicale, iar lucrările s-au făcut cu pacienţi internaţi în acest imobil, au declarat surse din spital.

DSP Prahova a cerut Consiliului Judeţean închiderea clădirii de pe strada Buna vestire după ce ancheta Ministerului Sănătăţii a scos la iveală şi deficienţe mari privind starea clădirilor din punct de vedere igienic.

"Pentru una din clădiri, care în prezent deserveşte secţiile de Dermatologie, Gastroenterologie, Interne şi Endocrinologie, recomandarea noastră este de închidere a ei şi mutarea secţiilor în celelalte clădiri, care, oricum, dacă se reglementează numărul paturilor şi se scade la numărul prevăzut în structură, au cum să preia această secţie. Recomandarea este de a nu mai primi autorizaţie, pentru că situaţia ei este extrem de precară. Una din recomandările noastre pe organizare este ca toate secţiile chirurgicale să fie aduse într-un singur loc, astfel încât activitatea lor, cu terapie intensivă şi cu secţiile principale de urgenţă, să fie comasate într-un loc şi redistribuite secţiile care sunt cu mai puţin impact pe caracterul unui spital de urgenţă, în celelalte clădiri", declara secretarul de stat Raed Arafat în urma anchetei de la SJU Ploieşti.

În decembrie anul trecut, Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor şi mai ales a medicamentelor, spunând că spitalul ploieştean este "umilit, abandonat de toţi" şi că, deşi în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unităţii sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosinţă sunt folosite "de zeci de ori", iar alte dotări sunt "de pe vremea lui Pazvante".

Ancheta a scos la iveală nereguli grave, de la clădiri neigienizate la dotări insuficiente şi licitaţii pentru care ANRMAP a amendat spitalul, amenda fiind achitată din bugetul unităţii sanitare fără ca banii să fie recuperaţi de la cei responsabili. Totodată, controlul făcut de echipa de la minister a constatat faptul că spitalul a beneficiat de fonduri suficiente şi că situaţia spitalului nu poate fi justificată prin subfinanţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici