CLASA PREGĂTITOARE ŞI CLASA I: Peste 155.000 de cereri de înscriere până vineri

Peste 155.000 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I au fost înregistrate până vineri seară, 125.069 fiind pentru copii care vor împlini şase ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 30.738, pentru cei care vor avea această vârstă după data menţionată, informează Ministerul Educaţiei.

212 afișări
Imaginea articolului CLASA PREGĂTITOARE ŞI CLASA I: Peste 155.000 de cereri de înscriere până vineri

CLASA PREGĂTITOARE ŞI CLASA I: Peste 147.000 de cereri de înscriere până joi (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, până vineri la ora 20:00, au fost înregistrate 155.807 de cereri de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014.

Dintre acestea, 6.319 de cereri au fost completate online, pe formularul disponibil pe site-ul ministerului, www.edu.ro, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar, 5.480 fiind deja validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat, precizează sursa citată, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinţilor care au copii cu vârsta adecvată parcurgerii clasei pregătitoare şi clasei I, respectiv 6 şi 7 ani, să îi înscrie în perioada alocată primei etape, respectiv până la 22 aprilie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru a putea fi luate în considerare, toate cererile completate online trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii. Părinţii trebuie să prezinte la înscriere copiile şi originalele actului de identitate, ale certificatului de naştere al copilului. De asemenea, părinţii trebuie să prezinte, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare sau clasei I, act justificativ necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de şase ani şi, respectiv, şapte ani după 31 august 2013.

Detalii privind circumscripţiile şcolare unde se realizează înscrierile şi paşii pe care îi au de parcurs pentru înscriere pot fi găsite pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe cel al municipiului Bucureşti.

De asemenea, informaţii privind înscriere pot fi primite şi apelând numărul Tel Verde, accesibil în fiecare judeţ, respectiv 00 800 816 xyz , unde xyz reprezintă indicativul pentru fiecare judeţ în parte (de exemplu, pentru judeţul Arad - 257), a precizat Ministerul Educaţiei.

Înscrierile în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 au început în la aprilie, prima etapă urmând să se încheie în 22 aprilie.

Programul de înscriere în fiecare unitate de învăţământ este de luni până vineri, între orele 8.00 şi 20.00, şi sâmbăta, între orele 8.00 şi 13.00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ.

Afişarea listei copiilor înscrişi se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor, acolo unde acestea există, ale inspectoratelor şcolare judeţene şi, respectiv, pe cel al municipiului Bucureşti.

Cea de-a doua etapă de înscriere are loc în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă.

Lista finală va fi publică în 24 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici