Claudiu Petre şi Adrian Rugină, DECORAŢI post-mortem de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti.

17752 afișări
Imaginea articolului Claudiu Petre şi Adrian Rugină, DECORAŢI post-mortem de preşedintele Iohannis

Claudiu Petre (Imagine: Facebook)

Decretele de decorare au fost semnate luni de şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, "în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti, încercând salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem", se arată în comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială.

"Pentru dârzenia şi dăruirea lor, am decis să-i decorez post-mortem pe salvatorii Adrian Rugină şi Claudiu Petre. În clipele grele, de profundă suferinţă, ei au dat dovadă de un curaj extrem. Cu preţul propriei vieţi, au salvat alţi oameni din tragedia de vineri seară. A pune mai presus de sine dragostea de semeni este semnul unei virtuţi supreme, despre care învăţăm cu toţii. Ei au dovedit însă că a-ţi iubi aproapele ca pe tine însuţi nu este o doar o vorbă. Timpul lor nu s-a încheiat pentru că eroii nu pier niciodată! Dumnezeu să-i odihnească!", spune preşedintele Iohannis, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

Bloggerul Claudiu Petre, dat dispărut de vineri noapte, este una dintre persoanele care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Colectiv, fiind identificat abia duminică de familie, martorii spunând că el reuşise să scape din club, dar s-a întos să-i ajute pe cei care încă nu apucaseră să iasă.

Printre ultimele victime decedate în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Capitală, identificate la Institutul Naţional de Medicină Legală, este şi bloggerul Claudiu Petre, în vârstă de 36 de ani.

Presa a relatat că acesta reuşise să iasă vineri noapte din clubul unde a avut loc incendiul în care au murit 29 de persoane, dar că s-a întors să ajute persoanele rănite, lăsându-şi documentele şi telefonul mobil la un prieten. Potrivit martorilor, bărbatul, cunoscut ca blogger şi fotograf, avea o corpolenţă atletică şi reuşise să scape din infernul declanşat în urma incendiului. El s-a întors, însă, ca să ajute o fată pe care a scos-o din club, după care s-a întors să salveze şi alţi oameni.

Martorii spun că acesta reuşise să iasă şi a doua oară, dar că se vedea că era afectat de incendiu, astfel că a fost urcat într-o ambulanţă, unde i s-au acordat îngrijiri. Din acel moment, acesta nu a mai fost văzut, iar familia şi prietenii l-au căutat peste 30 de ore atât la INML, cât şi la toate spitalele unde fuseseră aduşi răniţi, el nefiind găsit.

Abia duminică dimineaţă, Claudiu Petre a fost identificat, în sfârşit, de către familie, la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

"Când am văzut că se duce flacăra în sus, mi-am luat geanta şi am fugit la uşă... Au fost câteva secunde. Mi-am dat seama că trebuie să mă bag undeva, într-un colţ, cât mai jos, că nu mai respiram normal. M-am băgat în hol, la intrare, şi m-a stins Claudiu. M-a luat afară si s-a dus să mai salveze", a declarat prietena lui Claudiu, Flavia, conform presei.

Adrian Rugină, care era toboşar al trupei Bucium, a murit în incendiul din Bucureşti.

Originar din Piatra-Neamţ, Adrian Rugină, în vârstă de 38 de ani, care a fost şi membru al trupei Teuton, a ieşit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului, însă s-a întors în club pentru a salva alte persoane, potrivit relatărilor de pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ultimului bilanţ, în urma incendiului izbucnit vineri noapte în clubul Colectiv au murit 31 de persoane, ultima - un tânăr neidentificat de la Spitalul de Arşi- în cursul zilei de luni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici