Clienţii unui restaurant au avut parte de o surpriză. Mâncare a fost adusă de chelneri roboţi

  • Cât de departe ai merge pentru a limita interacţiunea umană?
  • Chelnerii-roboţi vin în ajutor: sunt politicoşi, dar arată puţin înfricoşător
  • Încă nu ştim dacă aceştia aşteaptă bacşiş
437 afișări
Imaginea articolului Clienţii unui restaurant au avut parte de o surpriză. Mâncare a fost adusă de chelneri roboţi

Dacă mergi la restaurant în Olanda vei fi întâmpinat de chelneri roboţi

Restaurantul chinezesc Royal Palace din oraşul Renesse, Olanda, foloseşte roboţi alb-roşii pentru a limita interacţiunea umană. Aceştia te întâmpină la intrare, te servesc, debarasează masa la final şi se asigură că respecţi regulile de distanţare. Spun “Bună ziua”, “La revedere” şi poartă eşarfe la gât, pentru a părea mai puţin ciudaţi. Nu le iese prea bine.

Ideea i-a venit proprietarului restaurantului încă de toamna trecută, după o vizită în China, unde a fost servit la masă de roboţi asemători. A comandat imediat câţiva şi pentru restaurantul lui olandez, dar habar nu avea cât de folositori se vor dovedi.

Angajaţii restaurantului nu-şi fac însă griji pentru locul lor de muncă. Ei spun că roboţii doar dau o mână în plus de ajutor şi că în industria restaurantelor va fi mereu nevoie de angajaţi umani.

Restaurantele din Olanda au fost închise timp de câteva luni din cauza pandemiei, iar acum se redeschid rând pe rând, cu un număr redus de clienţi. Roboţii sunt de ajutor, pentru că nu se pot îmbolnăvi şi nici nu transmit virusul. Însă, este puţin probabil ca aceste maşinării să înlocuiască oamenii, mai ales că nu fac o treabă suficient de bună. Cel puţin pentru moment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici