Clinica din Londra renunţă să îi facă avort fetiţei de 11 ani

Reprezentanţii Clinicii Marie Stopes din Londra au spus că nu au putut-o opera pe fata din Neamţ pentru că nu au găsit un specialist care să facă anestezie unei fete de 11 ani, disponibil săptămâna aceasta, având în vedere că în clinică se fac, în general, avorturi pentru tinere de peste 12 ani.

1198 afișări
Imaginea articolului Clinica din Londra renunţă să îi facă avort fetiţei de 11 ani

Clinica din Londra renunţă să îi facă avort fetiţei de 11 ani

"Nu am găsit un specialist. De regulă, clinica noastră face avorturi tinerelor cu vârste de la 12 ani în sus, însă pentru fetiţa de 11 ani este nevoie de un medic anestezist bun. Este un caz special. Noi am luat legătura cu unul, însă ne putea ajuta doar săptămâna viitoare", au explicat reprezentanţii Biroului de presă al clinicii.

Aceştia au explicat şi că s-au gândit la varianta trimiterii minorei, însărcinată în 22 de săptămâni, la o altă clinica pentru a nu mai aştepta până săptămâna viitoare.

"Ne-am gândit să o trimitem în altă parte, pentru că aşa este mai bine pentru ea, să nu mai aştepte câteva zile. Pentru ea şi câteva zile sunt importante", au mai precizat reprezentanţii Biroului de presă.

"Fata avea pâna în 24 de săptămâni de sarcină, puteam face avortul. Nu asta a fost problema", potrivit Biroului de presă.

Totodată, reprezentanţii clinicii au spus că românca din Marea Britanie care s-a angajat să o ajute pe fata din Neamţ să facă avort la Londra nu a plătit nimic Clinicii Marie Stopes până în prezent, consultaţiile fiind gratuite, pentru că acest caz reprezintă o excepţie.

Clinica Marie Stopes International, care a anunţat, joi, că nu va face întrerupere de sarcină pentru fata din România, s-a angajat să suporte costurile pentru această operaţie la o altă clinică din Marea Britanie, la care au trimis-o.

"Nu putem spune exact preţul pentru un astfel de avort, oricum este mai mare decât unul obişnuit, este un caz mai special. Aproximativ 1.500 de lire, credem. Oricum, familia nu va plăti nimic, noi vom suporta toate costurile, am hotărât să o ajutăm pentru că este un caz special. Tinerele din Marea Britanie au gratuit avortul, însă cum ea este din România, avortul trebuie plătit", au precizat reprezentanţii Biroului de presă al clinicii.

Tot joi, un reprezentant al Biroului de presă al Departamentului de Sănătate din Marea Britanie a declarat pentru MEDIAFAX că fata din România poate face avort în Anglia cu condiţia să respecte legea locală din domeniu.

"O sarcină poate fi întreruptă dacă doi medici specialişti, cu drept de practică, consideră că avortul este justificat, conform prevederilor din lege, pe baza analizei clinice a tuturor circumstanţelor acelui caz individual. Un avort poate fi făcut până în cea de-a 24-a săptămână de la iniţierea sarcinii", a spus Rachel Fowell, de la Biroul de presă al Departamentului de Sănătate din subordinea Guvernului Marii Britanii.

Astfel, fata din România poate face avort în Marea Britanie dacă sarcina nu depăşeşte 24 de săptămâni.

"Vârsta nu este o problemă în acest context", a precizat Fowell.

Fetiţa de 11 ani din satul Poieni din comuna nemţeană Piatra Şoimului, rămasă însărcinată după ce a fost violată de unchiul ei, a plecat, duminică dimineaţă, cu avionul în Anglia pentru întreruperea sarcinii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici