Clinică privată chirurgicală de 11 milioane de euro, inaugurată la Cluj

Prima clinică privată de chirurgie din ţară, realizată în parteneriat public-privat şi specializată în tratamente minim-invazive, a fost inagurată, sâmbătă, la Cluj-Napoca, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

420 afișări
Imaginea articolului Clinică privată chirurgicală de 11 milioane de euro, inaugurată la Cluj

Clinică privată chirurgicală de 11 milioane de euro, inaugurată la Cluj

Directorul medical al clinicii, dr. Mihai Lucan, a declarat că investiţia totală se ridică la aproape 11 milioane de euro, din care aparatura medicală de ultimă generaţie a costat 8 milioane de euro.

„În România nu mai există o unitate medicală de acest tip. Avem cele mai performante aparate de diagnostic şi terapie minim invazivă din ţară pentru diverse specializări, cum sunt urologia, proctologia, oncologia, cardiologia, neurochirurgia”, a afirmat Lucan.

Clinica oferă pacienţilor posibilitatea de a beneficia, la cerere, de serviciile unor medici specialişti străini, de la Spitalul AKH din Viena, Spitalul Unional din Florenţa, Spitalul Universitar din Frankfurt, Spitalul de Urgenţă din Haifa, care sunt colaboratori ai clinicii.

„Mulţi aceşti specialişti lucrează de mult timp cu noi, şi când au văzut aparatura noastră, care de multe ori o depăşete pe cea din ţările lor, vin cu plăcere să lucreze aici, bineînţeles contra cost, conform unui contract”, a explicat Mihai Lucan.

Printre aparatele medicale de diagnostic, imagistică şi laborator de care beneficiază clinica, unele unicate în România, se numără un computer tomograf de 64 de slices-uri, cu un soft de ultimă oră, un RMN de 1,5 tesla şi un angiograf.

„Am văzut o investiţie care înseamnă un concept nou, ceea ce înseamnă servicii medicale integrate. Are aparatură de cea mai înaltă performanţă, dintre care unele sunt unicate. Este la nivel de vârf”, a apreciat şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, prezent la inagurare alături de primarul Emil Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară.

Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziţie terenul pentru clinică, printr-un contract de asociere, şi primeşte o cotă parte anuală.

Sfinţirea noii clinici a fost făcută de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Bartolomeu, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici