Clipe tensionate în Târgu-Jiu. Un elicopter SMURD care urma să preia un bebeluş s-a defectat în timpul misiunii

  • Elicopterul s-a defectat la Târgu-Jiu
  • Acesta a fost solicitat să transporte un bebelus la Timişoara
  • Copilul a fost preluat de un alt elicopter
2803 afișări
Imaginea articolului Clipe tensionate în Târgu-Jiu. Un elicopter SMURD care urma să preia un bebeluş s-a defectat în timpul misiunii

Un elicopter SMURD s-a defectat în timpul unei misiuni, în Târgu-Jiu. Acesta urma să intervină în cazul unui bebeluş

Un elicopter SMURD din Craiova, solicitat în oraşul Târgu-Jiu să preia un bebeluş care avea convulsii, a avut, miercuri, o problemă tehnică şi nu s-a mai putut ridica de la sol, în timpul misiunii din judeţul Gorj. Echipa medicală s-a întors cu o ambulanţă la Craiova, iar copilul a fost preluat de un alt elicopter, care l-a transportat la Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentul s-a produs miercuri, în timp ce elicopterul era într-o misiune în oraşul Târgu-Jiu. În timp ce se afla pe heliport, pilotul a constatat că elicopterul  are o problemă la unul dintre motoare şi a decis să anuleze zborul. Echipa medicală s-a întors la Craiova cu o ambulanţă din judeţul Gorj, în timp ce comandantul echipajului a rămas la elicopter.

"A venit elicopterul de la Craiova ca să preia copilul şi s-a defectat. Ambulanţa a preluat echipajul de pe elicopter şi echipamentul şi a plecat la Craiova să-i ducă şi între timp elicopterul de la Arad a venit pentru copil. Copilul de două zile are convulsii şi a fost dus la Timişoara ", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Mitroi, directorul SAJ Gorj.

Comandantul echipajului a anunţat că, în cele din urmă, a pornit şi celălalt motor şi a decolat la Craiova. "La repornire au funcţionat ambele motoare, dar din motive de siguranţă s-au întors la Craiova, iar bebeluşul a fost preluat de elicopterul de la Arad, care a transportat elicopterul la Timişoara. La o a doua pornire a pornit şi celălalt motor şi a decolat la Craiova, nu au rămas cu elicopterul acolo", a precizat, pentru MEDIAFAX, Eugen Fricosu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Bebeluşul s-a născut luni, la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

"Este vorba despre un copil născut natural, cu greutate la naştere de 3.580 de grame, eutrofic, care a prezentat suferinţă intrauterină şi cu modificări ale lichidului amiotic, care a avut o evoluţie aparent favorabilă, dar care în cursul zilei de ieri a prezentat convulsii şi s-a decis transferul acestuia la Spitalul de Pediatrie Louis Ţurcanu, de la Timişoara. Ştiu că s-a defectat elicopterul şi ulterior s-a făcut solicitare tot pentru un elicopter", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nicoleta Coleaşă, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici