Cluj-Napoca, primul oraş din România în care transportul public va fi gratuit o zi pe săptămână

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, a propus ca, din aprilie, transportul public din oraş să fie gratuit în fiecare vineri.

329 afișări
Imaginea articolului Cluj-Napoca, primul oraş din România în care transportul public va fi gratuit o zi pe săptămână

Cluj-Napoca, primul oraş din România în care transportul public va fi gratuit o zi pe săptămână

Primarul Emil Boc a anunţat că vineri a mers pe jos la serviciu, pentru a marca susţinerea campaniei „Vinerea Verde”, iniţiată de Guvern prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

„În acest context, am propus să implementăm la Cluj-Napoca, începând chiar din aprilie, câte o zi cu transport public gratuit în fiecare săptămână - vinerea. Vom analiza împreună cu CTP Cluj-Napoca implicaţiile financiare şi parcurge procedurile legale pentru elaborarea unei Hotărâri de Consiliu Local în acest sens, de la elaborare proiect la consultare publică etc.”, a anunţat Emil Boc pe pagina lui de Facebook.

Conform acestuia, modernizarea transportului public rămâne o prioritate cheie pentru primăria clujeană, care continuă implementarea proiectelor care dezvoltă reţeaua urbană de mobilitate alternativă - crearea de noi piste de biciclete care să interconecteze cartierele oraşului, amenajarea benzilor dedicate transportului în comun pe mai multe tronsoane, emiterea de autorizaţii de taxi pentru maşinile electrice, precum şi achiziţionarea în continuare de autobuze electrice, tramvaie şi troleibuze.

„Obiectivul stabilit pentru 2030 este ca toată flota de transport în comun din oraş să fie electrică, nepoluantă, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră din municipiu şi zona metropolitană. De asemenea, în cadrul fiecărui proiect de infrastructură sunt instalate staţii de încărcare pentru maşinile electrice sau pentru biciclete şi trotinete electrice”, a mai precizat primarul din Cluj-Napoca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici