CMR anunţă, joi, o primă concluzie în cazul operaţiei lui Teoctist

Colegiul Medicilor din România va anunţa, joi la prânz, o primă concluzie în cazul intervenţiei la care a fost supus Patriarhul Teoctist, după audierile mebrilor comisiilor chirgicale şi anestezice, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, Gheorghe Borcean, preşedintele Comisiei de jurisdicţie a CMR.

2 afișări
Imaginea articolului CMR anunţă, joi, o primă concluzie în cazul operaţiei lui Teoctist

CMR anunţă, joi, o primă concluzie în cazul operaţiei lui Teoctist

"Acum putem audia comisiile chirugicale şi anestezice, întrucât am primit toate punctele de vedere privind intervenţia, exprimate de către experţii urologi şi ATI-işti cărora le-am cerut acest lucru. Avem deci punctele de vedere ale experţilor în cele două specialităţi şi declaraţiile date la Poliţie, iar după audierea lor de către Comsisia de jurisdicţie a CMR vom putea formula un rezultat în acest caz", a precizat Borcean.

Potrivit acestuia, ca în orice anchetă, colectarea datelor este un proces de durată. "Într-o primă etapă, au afost adunate punctele de vedere ale unor experţi în urologie şi în terapie intensivă din ţară. Între timp, respectivele echipe au fost audiate şi de către alte organe de anchetă, la care au fost trimise dosarele. După aceea, urmează audierea lor de către CMR", a mai spus preşedintele comisiei.

Comisiile de specialişti în chirugie urologică şi anestezie terapie intensivă, formate din cadre didactice universitare de referinţă pentru respectivele domenii, au apreciat că echipele care au participat la intervenţia chirugicală la care a fost supus PF Teoctist au efectuat corect procedurile, după cum au declarat agenţiei MEDIAFAX doi dintre membrii comisiilor.

Patriarhul Teoctist a murit în 30 iulie, la ora 17.00, în urma unui stop cardiac, suferit ca urmare a complicaţiilor apărute după operaţia de prostată la care a fost supus în cursul aceleiaşi zile, la Institutul Clinic Fundeni.

După moartea Patriarhului, Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat în legătură cu procedeul de internare şi respectare a protocolului preoperator în cazul intervenţiei chirurgicale efectuate în cazul acestuia, de către doctorul Ioan Sinescu.

Ulterior, Consiliul Colegiului Medicilor Bucureşti a hotărât să trimită dosarul spre analiză Colegiului Medicilor din România cu menţiunea că nu a identificat nicio eroare medicală în intervenţia chirurgicală la care a fost supus Patriarhul Teoctist.

După ce Comisia de jurisdicţie a Colegiului Medicilor din România va finaliza propria anchetă, punctul său de vedere va fi transmis Comisiei Superioare de Disciplină care va avea propria analiză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici