CNAIR face apel la şoferi să evite deplasările în zonele vizate de avertizările meteorologilor

CNAIR face apel la şoferi să evite deplasările în zonele vizate de avertizările meteorologilor, care anunţă în mai multe zone ale ţării cod galben şi portocaliu de precipitaţii şi viscol până duminică.

279 afișări
Imaginea articolului CNAIR face apel la şoferi să evite deplasările în zonele vizate de avertizările meteorologilor

CNAIR face apel la şoferi să evite deplasările în zonele vizate de avertizările meteorologilor

CNAIR reaminteşte că este obligatoriu ca vehiculele care tranzitează zonele afectate de condiţiile meteorologice din această perioadă trebuie să fie echipate de iarnă.

„În special autovehiculele grele trebuie să fie echipate cu lanţuri, deoarece există risc de accidente, dar şi de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acţiunea utilajelor de deszăpezire”, transmis sâmbătă CNAIR.

Reprezentanţii companiei le recomandă şoferilor ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo şi atenţionările CNAIR şi ale poliţiei rutiere.

„Menţionăm faptul că la această oră nu sunt drumuri închise din cauza actualelor fenomene meteorologice, dar pentru siguranţa participanţilor la trafic, în funcţie de evoluţia fenomenelor, CNAIR şi Poliţia Rutieră pot lua măsuri de restricţionare sau închidere a circulaţiei pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din adiministrare”, transmite compania.

Potrivit acesteia, utilajele de deszăpezire şi drumarii sunt mobilizaţi în teren şi acţionează acolo unde situaţia o impune.

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de precuipitaţii abundente în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa, şi de viscol în 23 de judeţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici