CNAIR spune că a respectat toate avizele pentru lucrările de pe A7

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) transmite că au fost respectate toate avizele pentru lucrările desfăşurate pe şantierul Autostrăzii Moldovei, unde în noaptea de miercuri spre joi a avut loc o explozie.

423 afișări
Imaginea articolului CNAIR spune că a respectat toate avizele pentru lucrările de pe A7

CNAIR spune că a respectat toate avizele pentru lucrările de pe A7

CNAIR precizează că, în cazul lucrărilor de pe A7, Studiul de Fezabilitate a fost elaborat de SC Consitrans SRL Bucureşti, iar indicatorii tehnico- economici au fost aprobaţi prin HG nr.903/ 13.07.2022.

De asemenea, documentaţia tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire (DTAC) a fost realizată de SC Consitrans SRL, în baza tuturor avizelor necesare obţinute inclusiv de la Transgaz: Aviz favorabil Transgaz nr. 219/2197 din 04.01.2021, Aviz favorabil CTE Transgaz nr.387/29.11.2021.

În baza documentaţiei, Ministerul Transporturilor a emis Autorizaţia de Construire nr.11 din 27.03.2023, potrivit CNAIR.

De asemenea, CNAIR arată că a fost elaborat Proiectul Tehnic (PT) tot de către SC Consitrans SRL şi aprobat în CTE CNAIR, în data de 22.07.2022.

În plus, prin decizia Directorului General al CNAIR a fost desemnată, în data de 22.05.2023, echipa de consultanţă a proiectului, constituită din angajaţi ai DRDP Iaşi.

„Această echipă de supervizare a emis Ordinul de Începere a lucrărilor în data de 29.03.2023. Antreprenorul, prin subcontractantul de specialitate, a depus la Transgaz Documentaţia Tehnică necesară relocării efective a conductei de gaz care intersectează autostrada. Din informaţiile pe care le avem pânâ la această oră, Antreprenorul Spedition UMB nu efectua lucrări de relocare a reţelei de gaz, ci doar lucrări de îmbunătăţire a terenului de fundare a corpului autostrăzii”, arată CNAIR într-un comunicat de presă.

CNAIR a solicitat, joi, echipei de supervizare un raport special cu privire la împrejurările în care a avut loc evenimentul.

În prezent, se desfăşoară cercetări ale instituţiilor abilitate ale statului, iar CNAIR transmite că nu se poate pronunţa asupra cauzelor care au provocat deflagraţia.

Transgaz transmite o primă reacţie după explozia magistralei de pe Autostrada A7: compania acuză constructorul că nu a respectat prevederile avizului de amplasament pentru lucrare. Pe de altă parte, prefectul judeţului spune că gazoductul era prea sus faţă de cum ar fi fost normal.

Patru persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite, în explozia produsă pe şantierul Autostrăzii A7. Victimele lucrau la construcţia Autostrăzii Moldovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici