CNAS: Aproape un milion de reţete au fost prescrise online, din 1 iulie

Casa Naţională de Sănătate a înregistrat, în perioada 1 iulie - 24 septembrie, aproape un milion de reţete online, cei mai vrednici medici prescriptori în acest nou sistem fiind cei din Iaşi şi Braşov, cu peste 55.000 de reţete.

143 afișări
Imaginea articolului CNAS: Aproape un milion de reţete au fost prescrise online, din 1 iulie

CNAS: Aproape un milion de reţete au fost prescrise online, din 1 iulie

Astfel, potrivit statisticilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), în 24 septembrie 2012, la ora 18.00, în sistem erau 1.008.178 de reţete prescrise şi validate, dintre care 987.716 prescrise online.

Alte 19.823 reţete au fost prescrise offline la cabinet, iar 639 reţete au fost prescrise offline la domiciliu, toate acestea fiind completate în mod tradiţional, respectiv pe hârtie.

Din totalul reţetelor prescrise, 814.392 au fost eliberate.

În topul prescriptorilor se află medicii din Iaşi şi Braşov, cu peste 55.000 de prescrieri. În Bucureşti au fost prescrise online 52.554 de reţete, potrivit datelor CNAS.

Singurii medicii care nu au nicio prescriere în noul sistem, care a fost introdus la 1 iulie, sunt cei aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ) şi cu Casa de Asigurări de Sănătate a Transportatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici