CNAS: Peste 400.000 de servicii medicale, acordate marţi la nivel naţional. Peste jumătate, cu cardul

Peste 400.000 de servicii medicale au fost acordate, marţi, la nivel naţional, mai mult de jumătate fiind validate cu cardul naţional de sănătate, potrivit statisticilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

255 afișări
Imaginea articolului CNAS: Peste 400.000 de servicii medicale, acordate marţi la nivel naţional. Peste jumătate, cu cardul

CNAS: Peste 400.000 de servicii medicale, acordate marţi la nivel naţional. Peste jumătate, cu cardul

Potrivit CNAS, numărul cardurilor activate s-a dublat marţi. Dacă luni au fost activate aproximativ 120.000 de carduri, marţi au fost activate 248.777 de carduri.

Luni au fost validate cu cardul 87.914 servicii, iar alte 136.556 servicii au fost acordate fără card, în timp ce marţi au fost 226.339 de servicii validate cu cardul de sănătate şi 183.489 servicii acordate fără card

În Bucureşti, de asemenea, numărul serviciilor validate cu cardul depăşeşte cu mult numarul de servicii acordate fără card de sănătate. Astfel, au fost validate cu cardul 28.656 de servicii, dintre care 15.308 în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, au fost acordate fără card de sănătate 16.349 de servicii medicale dintre care 9.557 prin cabinetele medicilor de familie.

"Cifrele de ieri (marţi, n.r.) atestă faptul că unii medici au înţeles importanţa acestui sistem şi îl utilizează. Însă, avem semnale că, în continuare, există medici care refuză să acorde servicii medicale asiguraţilor care nu prezintă cardul de sănătate. Acest lucru nu trebuie să mai continue şi principala grijă a medicilor trebuie să fie aceea de a acorda ajutor pacientului care vine în cabinetul său", a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Furnizorii care întâmpină probleme de funcţionalitate a cardului de sănătate trebuie să apeleze la helpdesk pentru a remedia problemele în cel mai scurt timp. În situaţia în care această problemă nu poate fi remediată rapid, medicul îi va acorda serviciul medical pacientului fără a-l valida cu cardul de sănătate. Aceste servicii vor fi decontate în sistem, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici