CNATDCU i-a retras titlul de doctor în management fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis retragerea titlului de doctor în Management, deţinut de fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog, decizia fiind luată în şedinţa din 18 iulie, anunţă reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

608 afișări
Imaginea articolului CNATDCU i-a retras titlul de doctor în management fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog

CNATDCU i-a retras titlul de doctor în management fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog

"În şedinţa din data de 18 iulie 2019, Consiliul General al CNATDCU a validat rezoluţia de retragere a titlului ştiinţific de doctor în Management şi de admitere a sesizării depuse la UEFISCDI nr. 3.822/8.12.2017 şi înregistrată la Ministerul Educaţiei Naţionale cu nr. 17.465/8.12.2017 pe numele domnului Bodog F. Florian Dorel pentru teza de doctorat cu titlul „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare. Decizia CNATDCU a fost luată în conformitate cu prevederile art. 19 din Anexa 2 la Regulamentul de organizare şi funcţionare al CNTADCU, aprobat prin ordinul de ministru 3.482/2016, cu modificările şi completările ulterioare.”, anunţă Biroul de Comunicare al Ministerului Educaţiei Naţionale, la solicitarea MEDIAFAX.

În octombrie 2017, Press One a publicat o anchetă în care susţine că Florian Bodog a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Ştiinţe Economice, intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”, susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT). „Trei cărţi. Doar de atât a avut nevoie Florian Bodog pentru a încropi cea mai mare parte a tezei sale de doctorat în Ştiinţe Economice, susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara. Una dintre aceste cărţi este semnată de conferenţiarul universitar Lucia Daina, subordonată şi colegă a lui Bodog atât la Facultatea de Medicină unde el a fost decan, cât şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, pe care Bodog l-a condus ca manager. Lucia Daina este actualmente directorul medical al acestui Spital. O altă carte a fost scrisă de profesorul universitar Petru Armean, decanul Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală de la Universitatea de Medicină (UMF) "Carol Davila" din Bucureşti, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi actual consilier personal al lui Florian Bodog. Armean a fost şi membru în comisia de abilitare care în 2013 i-a acordat lui Bodog dreptul de a coordona doctorate”, reiese din ancheta publicată la acea vreme de Press One.

În urma acuzaţiilor de plagiat aduse lui Florian Bodog, ministerul Sănătăţii a precizat, tot atunci, că „teza a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate şi de etică profesională, iar originalitatea acesteia aparţie integral autorului tezei, domnului Florian Bodog”. Ministerul Sănătăţii mai transmitea că, odată cu înmatricularea la Universitatea de la Timişoara, Florian Bodog a revenit asupra tezei respective de doctorat, a continuat studiile necesare şi a finalizat teza de doctorat prin elaborarea părţii aplicate, şi anume a capitolelor de cercetare ştiinţifică, sub coordonarea profesorului Gheorghe Ionescu, directorul şcolii doctorale.

„E vorba de o confuzie, doctoratul meu nu are absolut nicio problemă. Eu am fost făcut conducător de doctorat de către Ministerul Educaţiei. (...). Teza mea de doctorat a fost depusă în trei exemplare la momentul susţinerii. Se găseşte la Biblioteca Naţională, nu ştiu de ce, dar practic în Biblioteca Universităţii din Oradea nu se mai găsesc tezele din 2001 încoace, decât foarte puţine. (...) Teza mea de doctorat nu a fost niciodată contestată de nimeni, nu am fost niciodată acuzat de plagiat”, le-a spus jurnaliştilor, Florian Bodog, la preluarea mandatului de ministrul al Sănătăţii.

Ulterior, la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost depusă o sesizare cu privire la teza de doctorat a lui Florian Bodog.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici