CNATDCU retrage titlul de doctorat pentru şase persoane, între care Corina Jîjîie şi Toma Rus. DOCUMENT

CNATDCU a anunţat retragerea titlului de doctorat pentru şase persoane, între acestea numărându-se fosta şefă a Secţiei Penale a instanţei supreme, Corina Jîjîie, şi fostul şef al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR, Toma Rus.

1258 afișări
Imaginea articolului CNATDCU retrage titlul de doctorat pentru şase persoane, între care Corina Jîjîie şi Toma Rus. DOCUMENT

CNATDCU retrage titlul de doctorat pentru şase persoane, între care Corina Jîjîie şi Toma Rus. DOCUMENT

De asemenea, conform informaţiilor Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), fără titlu de doctor au rămas şi Daniel Moldoveanu, Ionelia Valentina Morcovescu (Saulea), Cătălin Chivu şi Ionel Claudiu Pasăre.

Daniel Moldoveanu este fostul şef în cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii, iar CNATDCU a stabilit că există preluări integrale sau parţiale din textul sursă, fără citarea acestuia şi fără menţionarea autorului.

În cazul lui Cătălin Chivu, fost şef al IPJ Brăila, şi găsit vinovat de plagiat, raportul comisiei a stabilit că 38% din paragrafele din teza de doctorat sunt din alte surse, dar şi că autorul foloseşte pe parcursul tezei de doctorat paragrafe preluate integral din acte normative şi studii de specialitate publicate înaintea susţinerii acesteia făcând trimitere la sursele consultate, dar fără să facă precizari concrete referitoare la paginele, articol/directivă, după cum impun regulile de scriere academice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici