CNCD s-a autosesizat în cazul afirmaţiilor lui Becali despre Copos

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, luni, să se autosesizeze în cazul declaraţiilor făcute de finanţatorul clubului Steaua, europarlamentarul Gigi Becali, la adresa patronului clubului Rapid Bucureşti şi a suporterilor echipei.

63 afișări
Imaginea articolului CNCD s-a autosesizat în cazul afirmaţiilor lui Becali despre Copos

CNCD s-a autosesizat în cazul afirmaţiilor lui Becali despre Copos (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că rapidiştii nu se supără când sunt făcuţi ţigani, deoarece ei sunt "ţigani curaţi, pursânge" şi nu vor să li se spună romi.

Becali a făcut această precizare după ce înaintea conferinţei de presă a declarat, la Telesport, că suporterii rapidişti şi patronul echipei giuleştene, George Copos, sunt ţigani.

"Colegiul Director a decis, luni, să ne autosesizăm şi să cerem declaraţiile exacte făcute de acesta (Gigi Becali, n.r.). Vom urma procedura firească, după care vom lua o decizie care poate să fie în sensul că afirmaţiile făcute sunt discriminatorii sau, din contră, nu sunt. Până nu primim exact conţinutul declaraţiilor nu putem face nicio presupunere", a declarat, luni, după şedinţa forului colectiv de conducere a CNCD, Roxana Truinea, preşedintele interimar al instituţiei.

Truinea a spus că, în cazul în care se va stabili că afirmaţiile lui Becali sunt discriminatoare, acesta riscă o sancţiune "de la avertisment până la amendă de 8.000 de lei, conform legii".

Întrebată dacă în cazul lui Becali se va ţine seama şi de antecedentele acestuia, Truinea a răspuns că, la momentul la care se stabileşte o eventuală sancţiune, "odată cu individualizarea eventualei pedepse se ţine cont şi de antecedente".

După afirmaţiile lui Becali, acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a anunţat că va cere comisiilor FRF şi LPF sancţionarea finanţatorului stelist Gigi Becali pentru "intoleranţă rasială".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici