CNCD se va pronunţa, săptămâna viitoare, în cazul lui Dan Voiculescu

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se va pronunţa, săptămâna viitoare, în cazul sesizării făcute de Uniunea Civică Maghiară în legătură cu afirmaţii ale liderului PC Dan Voiculescu, a anunţat, marţi, preşedintele Consilului, Csaba Ferenc Astalozs.

1 afișare
Imaginea articolului CNCD se va pronunţa, săptămâna viitoare, în cazul lui Dan Voiculescu

CNCD se va pronunţa, săptămâna viitoare, în cazul lui Dan Voiculescu

Audiat la CNCD, în aceeaşi zi, la finalul întâlnirii cu membrii instituţiei, Dan Voiculescu a spus că le-a explicat punctul de vedere referitor la iniţierea unui proiect de lege prin care a cerut ca "aşa cum este în toată lumea şi în toată Europa" şi în România limba oficială să fie cunoscută de toţi cetăţenii.

"Eu nu cred că e nevoie de argumente. Suntem un stat european şi peste tot în Europa, dacă vrei să iei carnet de conducere, dacă vrei să dai examen, dacă vrei să te angajezi undeva, trebuie să cunoşti limba ţării în care vrei să te angajezi, să lucrezi. Nu poţi să fi cetăţean al unui stat dacă nu cunoşti limba", a explicat Voiculescu.

Liderul PC a explicat că Uniunea Civică Maghiară a fost nemulţumită de faptul că bătrânii nu ar mai avea timp să înveţe limba română. În acest sens, liderul Partidului Conservator a promis că va elabora un amendament prin care să se precizeze că din proiect sunt excluşi pensionarii.

Totodată, el a declarat că, sub nicio formă, nu va renunţa la proiectul iniţiat şi că acesta urmează să fie dezbătut în Senat în luna februarie. "Sunt convins că toţi parlamentarii, poate mai puţin cei din UDMR, vor vota pentru acest proiect", a afirmat el.

Preşedintele CNCD a declarat, la finalul întâlnirii, că marţi au avut loc doar audierile, iar Colegiul Director se va întruni în şedinţă de deliberări cel mai probabil săptămâna viitoare, când se va găsi şi o soluţie în această petiţie. "În principiu avem toate datele la dosar şi urmează să luăm o decizie în acest sens săptămâna viitoare", a explicat Astalozs.

El a mai spus că, dacă va fi găsit vinovat, Dan Voiculescu riscă o sancţiune contravenţională, care poate fi de la avertisment până la amendă de la 600 la 8000 lei.

La sfârşitul lunii iunie 2007, conducerea Uniunii Civice Maghiare – Scaunul Sfântu Gheorghe a sesizat CNCD în legătură cu declaraţiile liderului PC, Dan Voiculescu, referitoare la însuşirea limbii române de către maghiari. Organizaţia locală a UCM – Scaunul Sfântu Gheorghe a trimis o sesizare CNCD în care solicita, printre altele, o analiză a afirmaţiilor lui Dan Voiculescu referitoare la însuşirea limbii române de către cetăţenii români de naţionalitate maghiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici