Coadă de camioane pe cinci kilometri, la vama Nădlac

Sute de TIR-uri au aşteptat, mai multe ore, în noaptea de luni spre marţi, să iasă din România prin vama arădeană Nădlac, coada întinzându-se pe o distanţă de cinci kilometri, pe DN 7, după ce camioanele au avut interdicţie 48 de ore să intre în Ungaria.

177 afișări
Imaginea articolului Coadă de camioane pe cinci kilometri, la vama Nădlac

Coadă de camioane pe cinci kilometri, la vama Nădlac

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, graniţele Ungariei s-au deschis pentru TIR-uri luni noaptea la ora 23.00, după ce Ungaria a interzis accesul camioanelor de sâmbătă ora 23.00, din cauza sărbătorilor pascale.

Pe parcursul nopţii, şoferii au aşteptat pe DN 7, blocând complet una din benzile de circulaţie, pe o distanţă de cinci kilometri, înainte de intrarea în Nădlac.

De luni, la ora 23.00 şi până marţi dimineaţă la ora 08.00, peste 800 de camioane au trecut graniţa spre Ungaria pe la Nădlac, iar aproximativ 700 prin Vărşand.

Marţi dimineaţă, grănicerii arădeni lucrau la capacitate maximă pe sensul de ieşire din ţară, pe două benzi dedicate automarfarelor, iar coada s-a redus la un kilometru, timpul de aşteptare fiind de circa 40 de minute.

"S-au luat măsuri pentru realizarea unui control de frontieră eficient şi fluent, iar echipaje mobile au asigurat ordinea pe DN 7. A fost dublat numărul arterelor de control pentru automarfare, precum şi al lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, pentru ca tranzitul automafarelor să se desfăşoare în condiţii normale", a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Pe timpul nopţii, echipajele mobile s-au asigurat că nu izbucnesc conflicte între şoferi, pentru că unii dintre ei nu aşteptau la rând şi intrau în faţă pentru a ajunge mai repede la controlul de frontieră.

Cozile de camioane la intrarea în Ungaria sunt specifice sfârşitului de săptămână şi de sărbători, când pe teritoriul ţării vecine nu este permisă circulaţia vehiculelor de mare tonaj. De sâmbătă ora 23.00 şi până luni ora 23.00, interdicţia a fost impusă întrucât catolicii au sărbătorit Paştele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici