Coadă pentru primirea alimentelor UE la Timişoara, 400 de persoane îşi aşteaptă porţiile

Aproximativ 400 de persoane nevoiaşe stau la coadă, luni, la Timişoara, pentru a primi alimentele oferite de Uniunea Europeană, Primăria începând distribuirea acestora deşi unul dintre produse, uleiul, nu a fost primit.

435 afișări
Imaginea articolului Coadă pentru primirea alimentelor UE la Timişoara, 400 de persoane îşi aşteaptă porţiile

Coadă pentru primirea alimentelor UE la Timişoara, 400 de persoane îşi aşteaptă porţiile (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto Arhiva)

Circa 400 de persoane nevoiaşe s-au aşezat la coadă, luni, la Hala Timco din Timişoara, pentru a-şi ridica produsele alimentare oferite de Uniunea Europeană.

Primăria Timişoara a decis să împartă aceste ajutoare, deşi unul dintre produse, uleiul, nu a sosit.

"Momentan nu avem ulei, dar, din discuţiile avute cu autorităţile, vom primi ulei în aproximativ o săptămână. Faţă de anul trecut avem 11 produse, cele noi sunt zahăr, ulei, roşii în bulion, bulion, mazăre şi fasole. Cantitatea este aproape dublă faţă de anul trecut, avem aproximativ 900 de tone în total. Pe listele noastre sunt aproape 19.000 de beneficiari. Lumea trebuie să înţeleagă că alimentele ajung pentru toată lumea, sunt liste nominale, pentru fiecare persoană. Pot veni oricând până în luna martie, nu are rost să se aglomereze", a declarat reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială Timişoara Cosmin Dumitrescu.

Timişorenii nevoiaşi primesc anul acesta 11 alimente: făină, mălai, paste făinoase, biscuiţi, orez, ulei, fasole boabe, mazăre în conservă, bulion, roşii în bulion şi zahăr. 

Au dreptul la acestea beneficiarii de ajutor social, şomerii cu indemnizaţie, persoanele cu handicap grav şi accentuat, precum şi pensionarii şi beneficiarii legilor speciale.

Ajutoarele de la Uniunea Europeană se vor împărţi, la Timişoara, până în 31 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici