Coaliţia a discutat pe tema pensiilor militarilor. Boc nu a făcut alte comentarii

Premierul Emil Boc a spus luni, la sosirea la sediul PDL, că în şedinţa coaliţiei din cursul dimineţii s-a discutat despre pensiile militarilor, fără să facă însă vreun alt comentariu.

41 afișări
Imaginea articolului Coaliţia a discutat pe tema pensiilor militarilor. Boc nu a făcut alte comentarii

Coaliţia a discutat pe tema pensiilor militarilor. Boc nu a făcut alte comentarii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Întrebat dacă s-a discutat despre pensiile militarilor, Boc a răspuns: "Da, s-a discutat".

Acesta fost singurul comentariu pe care Boc l-a făcut înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL, care a început cu o întârziere de o jumătate de oră.

Mulţi dintre liderii PDL nu sunt prezenţi la şedinţă, fiind la Iaşi, unde au loc manifestări la împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Printre cei prezenţi la şedinţa BPN al PDL se numără preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, miniştrii Traian Igaş, Gheorghe Ialomiţianu, Ioan Botiş şi Ion Ariton, vicepreşedintele Raluca Turcan, deputatul Costică Canacheu.

Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după o întâlnire cu premierul Emil Boc şi ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul de Interne, Traian Igaş şi directorii serviciilor de informaţii, că, urmare a deciziei ICCJ, HG 735/2010, care cuprinde normele de aplicare a Legii 119/2010 se supendă.

El a menţionat însă că Legea 119, pe baza căreia se recalculează pensiile, rămâne în vigoare.

"Prima concluzie a discutiilor de astăzi este ca decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trebuie respectată, deci se suspendă procesul de recalculare a pensiilor în baza hotărârii 735 din 21 iulie 2010. Aş vrea să înţelegeţi toţi şi să ieşiţi, pe cât posibil, din manipulare. Hotărârea suspendată de instanţa supremă nu se referă la recalcularea pensiilor militare; la acest lucru se referă Legea 119/ 2010. Şi Legea 119/ 2010 este în plină aplicare şi forţă, legea prin care se recalculează pensiile speciale, inclusiv cele ale militarilor", a anunţat Băsescu.

El a explicat că pensiile recalculate în baza Legii 119 sunt valabile şi că va fi emisă o nouă hotărâre sau OUG pentru metodologia de aplicare a legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici