Coca-Cola, soluţia găsită de Pfizer pentru a distribui vaccinul anti-COVID-19 în zonele greu accesibile

Într-un interviu pentru Blick, şefa Pfizer din Elveţia, Sabine Bruckner, a declarat că, pentru ca vaccinul anti-COVID-19 să ajungă în zone greu accesibile de pe glob, s-a apelat la producătorul de băuturi răcoritoare Coca-Cola, „care are un sistem excelent de distribuţie”.

3371 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola, soluţia găsită de Pfizer pentru a distribui vaccinul anti-COVID-19 în zonele greu accesibile

Coca-Cola, soluţia găsită de Pfizer pentru a distribui vaccinul anti-COVID-19 în zonele greu accesibile

Băutura carbogazoasă poate fi găsită, practic, oriunde în lume. „Pfizer colaborează cu Coca-Cola pentru a afla cum putem duce vaccinul pacienţilor din toate ţările”, a spus şefa Pfizer din Elveţia. „Vaccinul Pfizer are nevoie de congelatoare speciale, care nu sunt disponibile în fiecare ţară. Uneori, drumurile nu sunt atât de bune, încât vaccinul să poată fi livrat oriunde. Trebuie să găsim noi modalităţi de a ajunge ca un număr cât mai mare de oameni să-şi primească doza de vaccin”, a adăugat Sabine Bruckner.

Şefa Pfizer punctează că „din păcate, nu este atât de simplu precum cu sticlele de suc, deoarece vaccinul trebuie să fie refrigerat la temperaturi foarte scăzute”. Potrivit acesteia, după ce vaccinul nu se mai răceşte, trebuie inoculat rapid. „Dar o colaborare e posibilă. Dacă lanţul rece şi termenele de livrare sunt respectate cu stricteţe, vaccinul nostru poate ajunge chiar şi în cele mai îndepărtate zone”, a mai spus ea.

„În Ghana, împreună cu un partener, aducem vaccinuri în zone greu accesibile cu ajutorul dronelor”, mai spune Sabine Bruckner, care subliniază că „de la bun început, scopul a fost ca vaccinul să fie disponibil pentru toată lumea”.

Din cele trei miliarde de doze de vaccin produse anul acesta, un miliard a mers în SUA. Acesta a fost distribuit ţărilor în curs de dezvoltare. Am donat 40 de milioane de doze către Covax, iniţiativa globală pentru distribuirea echitabilă a vaccinurilor. Şi, de asemenea, lucrăm cu guvernele ţărilor africane şi din America Latină pentru a le oferi serul. Dar asta nu este suficient”, a explicat şefa Pfizer din Elveţia.

Răspândirea rapidă a Omicron este în prezent un motiv de îngrijorare. Pfizer a transmis, în urmă cu câteva săptămâni, că vaccinul ar putea fi adaptat la noua variantă în termen de 100 de zile. „Dacă va fi necesar, am putea livra vaccinul adaptat în primăvară. Desigur, sub rezerva aprobării. Dar încă nu este clar dacă acest lucru este necesar. Lucrăm în două direcţii: pe de o parte, investigăm cât de eficient este vaccinul actual împotriva variantelor care apar în prezent. Şi în paralel, analizăm dacă este necesară o ajustare şi pregătim aceasta”, spune şefa Pfizer.

Autor: Roxana Mihăiescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici