Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău

Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii, în intervalul 11.03.2017 ora 18:00 – 12.03.2017 ora 16:00, pe râurile din bazinele hidrografice Jijia - bazin superior şi mijlociu şi afluenţi bazin inferior din judeţele Botoşani şi Iaşi. De asemenea, au fos emise coduri galbene de inundaţii valabile pe unele râuri din bazinul hidrografic Bârlad din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău, în intervalul sâmbătă ora 18.15 – duminică ora 9.00.

548 afișări
Imaginea articolului Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău

Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Botoşani şi Iaşi

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Miletin, Bahlui – bazin superior şi Sitna, avertizează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor.

Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău

Hidrologii au emis cod galben de inundaţii, în intervalul sâmbătă ora 18.15 – duminică ora 9.00, valabil pe unele râuri din bazinul hidrografic Bârlad din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău.

Hidrologii arată că, de sâmbătă ora 18.15 până duminică ora 9.00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinul hidrografic Bârlad, din judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul superior al Bârladului.

Tot sâmbătă, hidrologii au instituit cod galben de inundaţii, de sâmbătă seara până duminică la 16.00, pe râurile din bazinele hidrografice Jijia - bazin superior şi mijlociu şi afluenţi bazin inferior din judeţele Botoşani şi Iaşi.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a avertizat că fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Miletin, Bahlui – bazin superior şi Sitna.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici