Victimă din clubul COLECTIV, comemorată la Petroşani în prezenţa ministrului Economiei: Am fost invitat în calitate de prieten

Cea de-a 64-a victimă din clubul Colectiv, un tânăr din Petroşani, student la Bucureşti, a fost comemorată, sâmbătă, în prezenţa ministrului Economiei. "Este o vizită în calitate de persoană fizică, nu în calitate de membru al Guvernului", a spus Mihai Tudose.

884 afișări
Imaginea articolului Victimă din clubul COLECTIV, comemorată la Petroşani în prezenţa ministrului Economiei: Am fost invitat în calitate de prieten

Victimă din clubul Colectiv, comemorată la Petroşani în prezenţa ministrului Economiei

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a fost prezent, sâmbătă, la slujba de comemorare de un an de la decesul celei de-a 64 victime din Colectiv, Radu Sienerth, în calitate de prieten al tânărului care a fost răpus de incendiul devastator din clubul bucureştean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihai Tudose a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că prezenţa lui la Petroşani, la slujba de comemorare a unui an de la decesul celei de-a 64 victime din Clubul Colectiv, "a fost programată din timp".

"Este o vizită în calitate de persoană fizică, nu în calitate de membru al Guvernului. Se poate verifica faptul că am fost invitat înainte de a fi numit ministru, în calitate de prieten al lui Radu (Radu Sienerth – n.r.)", a spus Mihai Tudose.

Întrebat despre ancheta de la Colectiv, ministrul a răspuns: "Nu vreţi să rămânem azi la cele sfinte, să nu vorbim de cine e de vină şi cine nu e de vină?. Azi vorbim de Radu".

Slujba a avut loc la Paraclisul Acoperământul Maicii Domnului din Petroşani.

Radu Sienerth, fiul fostului director al Exploatării Miniere Livezeni, a murit, în 14 martie 2016, pe un pat al Spitalului Floreasca.

Radu Sienerth a fost ultima victimă de la Colectiv internată într-un spital din România, afecţiunile fiind prea grave pentru a putea fi transferat la o clinică din străinătate. Decesul tânărului a survenit la aproape cinci luni de la tragedia din Colectiv, fiind a 64-a persoană care a murit din cauza leziunilor grave provocate de incendiu.

În acea noapte de la sfârşitul lunii octombrie 2015 când a izbucnit incendiul devastator, Radu Sienerth (21 de ani) se afla în Clubul Colectiv din Bucureşti împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti.

Potrivit informaţiilor oferite de familie, la acel moment, doi dintre ei, aflaţi chiar lângă uşa de acces, au reuşit să iasă de urgenţă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, însă al treilea a fost trântit la pământ şi suprins de flăcările ucigaşe.

Radu a ajuns la Spitalul Floreasca, unde a fost operat de urgenţă, însă starea lui a continuat să fie extrem de gravă, întrucât a suferit inclusiv arsuri ale căilor respiratorii.

A suferit mai multe intervenţii chirurgicale, de chirurgie plastică, în tot acest timp, însă medicii au spus că era extrem de slăbit, iar sistemul lui imunitar nu a mai făcut faţă.

În incendiul din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, iar alte peste o sută au fost rănite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici