Asociaţia Colectiv: Cluburile nu ar trebui să funcţioneze fără să aibă asigurare de viaţă încheiată

Cluburile şi barurile nu ar trebui să îşi desfăşoare activitatea fără să încheie poliţe de asigurare de viaţă, amenzile care le sunt aplicate patronilor pentru nereguli fiind prea mici, a declarat Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv, după ce clubul Bamboo din Bucureşti a ars în totalitate.

923 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Colectiv: Cluburile nu ar trebui să funcţioneze fără să aibă asigurare de viaţă încheiată

Asociaţia Colectiv: Cluburile nu ar trebui să funcţioneze fără să aibă asigurare de viaţă încheiată

Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, a declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că în urmă cu câteva luni a purtat discuţii cu fostul premier Dacian Cioloş, căruia i-a propus ca toate cluburile şi barurile din România să nu poată funcţiona fără să încheie o poliţă de asigurare de viaţă, considerând că amenzile aplicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) cluburilor cu nereguli sunt prea mici.

"O amendă de 2.500 de lei la un club, să fim serioşi, e un mărunţiş. Eu i-am propus fostului premier o soluţie mult mai simplă. Am avut o discuţie acum vreo 2-3 luni, dar era pe sfârşit de mandat, a rămas că se vor gândi. Au fost câţiva membri din Asociaţia Colectiv şi câţiva miniştri. Am propus ca toate cluburile din ţară, restaurantele, barurile să aibă voie să funcţioneze doar în momentul în care îşi încheie o asigurare de viaţă. La Colectiv, statul a plătit şi va plăti bani grei pentru ce s-a întâmplat. De ce să nu preia acest lucru o societate de asigurări? Orice club să aibă voie să funcţioneze în momentul în care o societate de asigurări îi dă dreptul şi eu vă asigur că acea societate de asigurări se va asigura că acel club va avea toate autorizaţiile, altfel nu va putea să funcţioneze. Aici problema trebuie studiată de nişte avocaţi şi pusă aşa cum trebuie în legislaţie", a declarat Eugen Iancu pentru MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte intervenţia echipelor de salvatori în cazul incendiului de sâmbătă dimineaţa din clubul Bamboo din Capitală, Eugen Iancu a declarat că autorităţile s-au temut de o nouă tragedie şi speră să fi învăţat să intervină mai repede în astfel de situaţii.

"Cu siguranţă s-au temut. Măcar atâta lucru sper să fi învăţat şi cei de la ISU, să acţioneze mai repede. S-a spus că evacuarea a durat şapte minute şi jumătate (în Bamboo), la Colectiv a durat un minut tot focul, după un minut nu mai ardea nimic. Aici au avut şapte minute şi jumătate să iasă afară, a fost diferit", a mai spus Eugen Iancu.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, sâmbătă dimineaţă, 44 de persoane fiinid transportate la spitalele din Bucureşti în urma intoxicaţiei cu fum.

Incendiul a izbucnit la ora 03.32, oră la care, potrivit unor surse judiciare, în club se aflau câteva sute de persoane. Sursele citate susţin că ar fi vorba despre aproximativ 500 de oameni, din primele informaţii indicate de martori, numărul exact al celor prezenţi în local urmează să fie stabilit în cadrul anchetei.

64 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma incendiului care a cuprins clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015 şi alte 147 de persoane au fost rănite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici