Cod galben de inundaţii pe râurile din zonele de deal şi munte din centrul ţării

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de cod galben de inundaţii, de luni până marţi, pe râurile mici din zonele de deal şi de munte din bazinele râurilor Oltului, Argeş, Ialomiţa, Buzău şi Trotu, avertizarea vizând 11 judeţe.

27 afișări
Imaginea articolului Cod galben de inundaţii pe râurile din zonele de deal şi munte din centrul ţării

Cod galben de inundaţii pe râurile din zonele de deal şi munte din centrul ţării (Imagine: Liliana Bujdei/Arhiva Mediafax Foto)

INHGA avertizează că vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efect de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, fiind posibil ca apele să depăşească cota de atenţie.

Avertizarea este de luni după-amiză până marţi, la ora 24.00.

Hidrologii spun că vor fi afectate bazinele hidrografice a râurilor Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău şi Trotuş.

"Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi precipitaţiile prognozate pentru următoarele 24 de ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi râuri necadastrate cu efect de inundaţii locale, precum şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe râurile mici cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie", potrivit avertizării.

Astfel, codul galben vizează judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Bacău şi Neamţ.

De asemene, izolat, nivelul apelor poate creşte rapid şi este posibil să apară inundaţii locale pe râurile mici.se pot produce cresteri rapide de niveluri si debite cu posibile efecte de inundatii locale si pe alte rauri mici din zonele de deal si munte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici