COD GALBEN DE NINSORI: Lista drumurilor închise sau cu restricţii. 142 de localităţi, în continuare izolate. 197 de trenuri sunt anulate

Circulaţia este închisă pe patru drumuri naţionale din vestul ţării, în judeţele avertizate cu cod galben, iar pe 17 tronsoane de drum este restricţionat traficul greu, a anunţat, joi dimineaţă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). De asemenea, cinci linii de cale ferată sunt închise, alte şapte cu restricţii, iar 197 de trenuri sunt anulate.

2425 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN DE NINSORI: Lista drumurilor închise sau cu restricţii. 142 de localităţi, în continuare izolate. 197 de trenuri sunt anulate

COD GALBEN DE NINSORI (Imagine: Elena Craescu/Mediafax Foto)

UPDATE 11:55 - MAI: 142 de localităţi sunt izolate şi 84 de drumuri judeţene sunt blocate

Conform situaţiei anunţate până joi dimineaţă, 22 de judeţe sunt afectate de fenomenele meteorologice, faţă de 23 în urmă cu o zi, circulaţia fiind blocată pe 84 de drumuri judeţene, faţă de 136 miercuri după-amiază, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

De asemenea, 142 de localităţi sunt în continuare izolate, faţă de 169 în urmă cu o zi, iar în 15 localităţi din cinci judeţe sunt probleme în alimentarea cu energie electrică, pentru remedierea acestor situaţii intervenind 75 de echipe.

Peste 4.600 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri intervin la nivel naţional, cu 1.350 de vehicule.

UPDATE 09:42 - Potrivit reprezentanţilor CNADNR, în sudul şi sud-estul ţării nu sunt drumuri naţionale închise.

În vestul ţării, unde până joi seară este cod galben de ninsori şi viscol, s-au închis trei drumuri naţionale, respectiv DN 19D Săcuieni – frontiera cu Ungaria, DN 1H Aleşd – Nusfalău şi DN 1P Uileacu de Cris – Spinus. Echipele de intervenţie estimează că traficul pe cele trei drumuri naţionale va fi redeschis în aproximativ şase ore.

De asemenea, la ora 8.30 a fost închisă circulaţia pe DN 67 D Baia de Aramă - Herculane, din cauza producerii unor avalanşe.

Traficul greu este restricţionat pe 17 drumuri naţionale.

  • Cinci linii de cale ferată închise, alte şapte cu restricţii, 197 de trenuri anulate

Potrivit situaţiei anunţate până la ora 9.00, din cele 1.947 de trenuri de călători au fost anulate 197, fiind închise cinci linii de circulaţie, pentru deszăpezire.

De asemenea, pe şapte linii de cale ferată se circulă cu restricţii, locomotivele electrice fiind înlocuite cu locomotive Diesel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici