COD PORTOCALIU DE CANICULĂ: Câte persoane au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătăţii a făcut public numărul persoanelor care au solicitat ambulanţa în ultimele 24 de ore şi numărul persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

378 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU DE CANICULĂ: Câte persoane au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore

COD PORTOCALIU DE CANICULĂ: Câte persoane au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Peste 6.500 de persoane au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, iar 90 dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale. Conform raportărilor, nu au fost înregistrate decese cauzate de caniculă, potrivit sursei citate.

Numărul de ambulanţe mobilizate pentru intervenţiile în judeţe a fost de 1.427, la nivel naţional fiind organizate peste 547 de puncte de prim-ajutor, precizează Ministerul Sănătăţii.

Ministerul recomandă populaţiei, în această perioadă cu temperaturi extreme, să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.

Medicii spun că, în perioadele de caniculă, este recomandat consumul zinic a minimum doi litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. De asemenea, se recomandă consumul zilnic de fructe şi legume proaspete, precum pepene galben sau roşu, prune, castraveţi şi roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Totodată, trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), care favorizează deshidratarea, dar şi de băuturi cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Medicii îi sfătuiesc pe cei care merg prin soare la orele amiezii să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Capitala şi 22 de judeţe din sud şi est se află, luni şi marţi, sub cod portocaliu de caniculă, celelalte judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Avertizarea cod portocaliu de caniculă este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

În aceste zone, temperaturile maxime vor atinge frecvent 38 - 40 de grade şi izolat în Câmpia Română se vor înregistra 41- 42 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici