Cod portocaliu pentru ploi în judeţul Mehedinţi

Traficul pe Drumul National 57 este restricţionat, joi dimineaţă, în Mehedinţi, între Orşova şi Moldova Nouă, iar în acest judeţ hidrologii au emis "cod portocaliu" pentru ploi abundente după ce pe două râuri au fost depăşite cotele de atenţie, existând pericol de inundaţii în mai multe localităţi.

21 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu pentru ploi în judeţul Mehedinţi

Cod portocaliu pentru ploi în judeţul Mehedinţi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În municipiul Drobeta Turnu Severin, zece case şi gospodării au fost inundate în urma ploilor, zeci de pompieri intervenind cu motopompe, în noaptea de miercuri spre joi, pentru evacuarea apei care a ajuns în mai multe subsoluri ale unor locuinţe dintr-un cartier de la marginea oraşului.

Potrivit căpitanului Claudiu Balaure de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, şapte case au fost inundate, fiind distrus mobilier şi electrocasnice, iar localnicii au fost nevoiţi să întrerupă energia electrică pentru că apa a depăşit jumătate de metru şi a ajuns la prize.

"Am intervenit cu două motopompe într-un cartier de la marginea oraşului Drobeta Turnu Severin pentru a scoate apa din casele oamenilor care erau disperaţi. În urma cantităţii mari de apă acumulată, canalizările au cedat, iar apa a intrat în locuinţe. Am fost nevoiţi să scoatem mai întâi apa din canalizări şi abia apoi din case", a spus Balaure.

De asemenea, din cauza ploilor abundente Drumul Naţional 57 a fost închis, în noaptea de mircuri spre joi, între Orşova şi Moldova Nouă, pe o porţiune de aproximativ un kilometru, în apropierea localităţii Şviniţa.

La ora transmiterii acestei ştiri, drumul era redeschis circulaţiei, însă numai pe un sens.

"S-a acţionat pe timpul nopţii la Şviniţa pentru degajarea drumului de pietreşle căzute de pe versanţi în urma ploilor. Au fost intervenţii atât ale angajaţilor de la Drumurile Naţionale Orşova, cât şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Şviniţa. Circulaţia a fost reluată pe un singur sens, dar se acţionează în continuare", a declarat, joi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Ramona Nistor.

Potrivit acesteia, în noaptea de miercuri spre joi în judeţul Mehedinţi a fost instituit "cod potrocaliu" pentru ploi abundente, pe o perioadă nedeterminată, după ce cotele de atenţie au fost depăşite pe râurile Motru şi Coşuştea, existând pericol de inundaţii în localităţile Floreşti, Broşteni, Corcova, Butoieşti, Stângăceaua Coşuştea şi Şişeşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici