Codul Muncii: Angajatorii pot încheia succesiv maximum trei contracte de muncă pe durată determinată

Angajatorii vor avea dreptul să încheie succesiv cel mult trei contracte individuale de muncă pe durată determinată, cu o perioadă maximă de 12 luni fiecare, contract ce poate fi însă prelungit după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect.

267 afișări
Imaginea articolului Codul Muncii: Angajatorii pot încheia succesiv maximum trei contracte de muncă pe durată determinată

Codul Muncii: Angajatorii pot încheia succesiv maximum trei contracte de muncă pe durată determinată (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Prevederile au fost incluse în proiectul de modificare a Codului Muncii aprobat, luni, de Guvern în vederea angajării răspunderii.

Documentul stabileşte că un contract individual de muncă pe durată determinată poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, pentru perioada realizării unui proiect, program sau lucrări.

S-a decis însă ca între aceleaşi părţi să poată fi încheiate succesiv cel mult trei contracte individuale de muncă pe durată determinată. Contractele individuale de muncă pe durată determinată, încheiate în termen de trei luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată, sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.

Proiectul Codului Muncii mai prevede, în forma adoptată de Guvern, că, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate stabili o perioadă de probă de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie, dar şi de cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.

Premierul Emil Boc declara, săptămâna trecut, că printre modificările propuse la Codul Muncii se numără şi cea prin care contractul individual de muncă pe durată determinată se extinde de la 24 la 36 de luni. El a arătat că este necesar ca angajaţilor să li se ofere posibilitatea legală de a lucra pe proiecte europene cu o durată de trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici