Codul roşu de inundaţii pe râul Crasna, prelungit până sâmbătă după-amiază

Codul roşu de inundaţii pe râul Crasna a fost prelungit, vineri, pentru încă o zi, până sâmbătă după-amiază, hidrologii menţinând avertizările cod portocaliu şi galben pentru râurile din vestul ţării şi instituind codul galben şi pe un sector al Prutului, în judeţul Botoşani.

148 afișări
Imaginea articolului Codul roşu de inundaţii pe râul Crasna, prelungit până sâmbătă după-amiază

Codul roşu de inundaţii pe râul Crasna, prelungit până sâmbătă după-amiază (Imagine: www.inhgs.ro)

Conform unui comunicat de vineri al Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), hidrologii au decis să menţină în vigoare avertizarea cod roşu de inundaţii pentru sectorul din aval de staţia hidrometrică Domăneşti de pe râul Crasna până sâmbătă după-amiază.

Şi codul portocaliu instituit joi pe cursurile inferioare ale râurilor Bârzava, Moraviţa şi Timiş, precum şi pe sectorul Pischia - Beregsau al Begăi Vechi rămâne în vigoare pentru încă o zi.

Codul galben pentru cursurile inferioare ale Crişului Alb şi Begăi Vechi, precum şi pe sectorul din aval de Partoş al Bârzavei rămân şi ele în vigoare pentru încă cel puţin o zi.

În plus, hidrologii au decis, vineri, să avertizeze cu codul galben de inundaţii zonele din apropierea Prutului, pe sectorul Oroftiana-Rădăuţi al râului, aferent judeţului Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici