Codurile juridice nu au întrunit voturile necesare pentru a fi avizate în CES

Cele patru coduri juridice nu au întrunit 25 de voturi necesare pentru a fi avizate în Consiliul Economic şi Social, dar punctele de vedere exprimate au fost trimise Parlamentului.

12 afișări
Imaginea articolului Codurile juridice nu au întrunit voturile necesare pentru a fi avizate în CES

Codurile juridice nu au întrunit voturile necesare pentru a fi avizate în CES

"Nu au fost 25 de voturi nici pentru un aviz pozitiv, nici pentru un aviz negativ, astfel că am trimis Parlamentului părerea părţilor ca atare. Guvernul a fost de acord cu aceste coduri, la fel cum a fost de acord şi o parte din sindicate şi patronate, dar nu au fost întrunite 25 de voturi", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele CES, Florian Costache.

Potrivit Legii 109/1997, actualizată, privind organizarea CES, Consiliul analizează ş avizează proiectele de hotărâri şi de ordonanţe ale Guvernului şi proiectele de lege ce urmează a fi prezentate spre adoptare Parlamentului.

Iniţiatorii proiectelor de acte normative şi de programe şi strategii naţionale sau sectoriale au obligaţia de a solicita pentru acestea avizul consultativ al CES.

CES este format din 45 membri, iar dezbaterile în plen se desfăşoară în prezenţa a minimum 24 dintre aceştia.

În cazul în care nu se poate adopta o hotărâre a plenului, se vor transmite punctele de vedere exprimate în plenul CES părţii care a sesizat acest organism, potrivit legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici