Colectă în biserici pentru ca olimpicii din România să fie premiaţi în cadrul Maratonului Inteligenţei

O sută douăzeci de olimpici şi 100 de profesori care i-au pregătit pe elevi vor fi premiaţi în cadrul Maratonului Inteligenţei, iar pentru a se strânge fonduri, în toate bisericile din judeţul Timiş se vor aduna bani în cutii speciale în data de 4 iunie, de Rusalii.

353 afișări
Imaginea articolului Colectă în biserici pentru ca olimpicii din România să fie premiaţi în cadrul Maratonului Inteligenţei

Colectă în biserici pentru ca olimpicii să fie premiaţi în cadrul Maratonului Inteligenţei

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în data de 14 iunie, la Filarmonica Banatului din Timişoara, va avea loc „Maratonul Inteligenţei”. În cadrul evenimentului organizat în premieră în judeţul Timiş, aproximativ 120 de elevi care au obţinut premii la olimpiadele la care au participat în acest an, precum şi 100 de profesori care i-au pregătit, vor fi recompensaţi cu sume de bani.

Consiliul Judeţean Timiş a alocat pentru premierea elevilor şi dascălilor 100.000 de lei, însă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş, în parteneriat cu Mitropolia Banatului, doresc să ofere premii mai consistente, motiv pentru care atât în bisericile din judeţ, cât şi în şcoli se vor strânge fonduri.

„Acest eveniment este o premieră pentru judeţul Timiş. Vrem să strângem sume de bani cu care vom reuşi să-i premiem pe aceşti copii şi pe profesorii lor. Am transmis către Ministerul Educaţiei Naţionale o solicitare din partea Inspectoratului Şcolar Timiş pentru a ne lăsa să ne implicăm într-o astfel de activitate. Chiar dacă nu suntem colectorii, totuşi să ne lase să transmitem un apel către copii, profesori şi părinţi, de a fi cu toţii împreună la Maratonul Inteligenţei. Mesajul nostru va fi: astăzi îi ajutăm pe olimpici să le fie recunoscute meritele, mâine ne ajutăm pe noi într-un fel”, a afirmat Aura Danielescu.

Zaharia Pereş, consilier cultural în cadrul Mitropoliei Banatului, a afirmat că se vor strânge fonduri în toate bisericile din judeţul Timiş, în data de 4 iunie, de Rusalii, în cutii speciale, cu inscripţia „Maratonul Inteligenţei”.

„Proiectul pentru finanţare a fost depus la Consiliul Judeţean Timiş de către Mitropolia Banatului. Banii care se vor strânge în biserici de Rusalii se vor adăuga la fondurile oferite de Consiliul Judeţean Timiş. Donatorii se pot prezenta şi la casieria Mitropoliei Banatului pentru a dona. Preoţii vor anunţa în biserică, de Rusalii, că se strâng fonduri pentru olimpici, vor exista casete speciale. Este o premieră pentru o biserică această colectă”, a precizat Zaharia Pereş.

Organizatorii „Maratonului Inteligenţei” fac apel şi la companiile din judeţul Timiş pentru a se implica în premierea elevilor olimpici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici