Colegiu Medicilor Olt: Medicul acuzat că umblă cu pistolu prin spital, nevinovat

Colegiul Medicilor Olt a conchis, vineri, în urma audierii mai multor medici şi asistenţi medicali din cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, că nu există "indicii de abatere disciplinară" în cazul doctorului Mircea Andriţoiu, acuzat că umblă cu pistolul în spital.

80 afișări
Imaginea articolului Colegiu Medicilor Olt: Medicul acuzat că umblă cu pistolu prin spital, nevinovat

Colegiu Medicilor Olt: Medicul acuzat că umblă cu pistolu prin spital, nevinovat (Imagine: Mediafax Foto)

Colegiul Medicilor Olt s-a autosesizat în cazul medicului Mircea Andriţoiu, acuzat că umblă în spital cu un pistol, pe care i l-ar fi pus la tâmplă în glumă unei asistente medicale. Potrivit unui comunicat, transmis, vineri, de biroul de presă al Colegiului Medicilor Olt, în acest caz au fost audiate mai multe cadre medicale, care lucrează la Secţia de Cardiologie, care au susţinut că nu l-au văzut pe doctorul Mircea Andriţoiu purtând un pistol pe culoarele spitalului.

"Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Olt a audiat întreaga secţie de Cardiologie, formată din cinci medici, nouă asistente şi asistenta-şefă. Absolut toţi cei audiaţi au declarat în scris, sub semnătură, că nu l-au văzut niciodată pe doctorul Andriţoiu ameninţând pe cineva cu pistolul", se arată într-un comunicat de presă al Colegiului Medicilor Olt.

Potrivit sursei citate, la audieri a fost chemată şi liderul Sindicatului Sanitas, filiala Olt, Roxana Dragomir care ar fi declarat pentru un post de televiziune că deţine mai multe sesizări de la asistentele din SJU Slatina, legate de medicul Mircea Andriţoiu, conform cărora ar fi ameninţat-o cu pistolul pe una dintre ele, însă nu a venit.

"Colegiul Medicilor Olt nu o poate obliga să dea declaraţii întrucât nu este membră a Colegiului Medicilor din România", se mai arată în comunicatul de presă.

În urma audierilor, s-a concluzionat că "nu s-au găsit indicii de abatere disciplinară" în cazul medicului Mircea Anriţoiu, iar dosarul "nu a putut fi înaintat spre Comisia de jurisdicţie a Colegiului Medicilor Olt".

Liderul de sindicat Roxana Dragomir susţine că declaraţiile publice făcute în mass-media, pe care şi le asumă, nu făceau referire la ameninţarea cu pistolul a unei asistente ci la "comportamentul abuziv" al doctorului Mircea Andriţoiu.

"Mă revoltă acest comunicat al Colegiului Medicilor Olt pentru că nu privesc cu obiectivitate ceea ce am declarat. Eu am făcut referire la numeroase sesizări pe care le-am primit de la asistente şi care priveau comportamentul abuziv al domnului doctor", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX liderul de sindicat Roxana Dragomir.

Ea recunoaşte că a fost chemată la audieri de colegiul Medicilor Olt însă nu s-a dus pentru că nu este obligată să dea explicaţii acestui for.

"Am fost chemată dar nu sunt obligată să mă duc să dau explicaţii celor de la Colegiul Medicilor Olt. Eu port răspunderea celor declarate în presă. Dacă doreau, ei puteau cere un punct de vedere de la Ordinul Asistentelor şi Moaşelor", a declarat preşedintele Sindicatului Sanitas, filiala Olt.

O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean din Slatina îl acuză pe şeful Secţiei Cardiologie că în urmă cu un an i-a pus pistolul la tâmplă unei colege, în timp ce medicul afirmă că arma pe care o deţine cu actele legale este ţinută acasă într-un sertar.

Citeşte şi:

Şeful Secţiei Cardiologie de la SJ Slatina, acuzat că umblă cu pistolul prin spital

Colegiul Medicilor Olt a început ancheta la Spitalul Judeţean din Slatina

Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici