Colegiul Medicilor a început propria anchetă în cazul bărbatului mort la Slatina

Colegiul Medicilor din România (CMR) a început propria anchetă în cazul bărbatului care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, dar şi una în legătură cu deciziile Ministerului Sănătăţii, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.

32 afișări
Imaginea articolului Colegiul Medicilor a început propria anchetă în cazul bărbatului mort la Slatina

Colegiul Medicilor a început propria anchetă în cazul bărbatului mort la Slatina

"O astfel de anchetă nu se poate face în două ore. Chiar dacă legiştii au un prim rezultat privind cauza morţii, iar aceştia au spus că bărbatul a făcut infarct, trebuie să aşteptăm raportul final'', a adăugat preşedintele CMR.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a spus, sâmbătă, că aşteaptă de la Colegiului Medicilor o reacţie la fel de fermă ca cea a Ministerului Sănătăţii (MS) în cazul bărbatului mort la Slatina după ce a fost plimbat de la o unitate sanitară la alta şi că intenţionează să stabilească noi reguli şi norme pentru a nu se mai ajunge la astfel de situaţii. Bazac a adăugat că CMR ar trebui să fie apărătorul profesiei de medic, şi nu al medicilor care nu înţeleg să îşi practice profesia responsabil.

În replică, preşedintele CMR a mulţumit ministrului pentru sfaturile pe care le-a dat Colegiului, dar a precizat că organizaţia pe care o reprezintă "nu este încă subordonată şi nici anexă a Ministerului Sănătăţii", iar ancheta pe care o va efectua va respecta procedura legală în astfel de situaţii.

"Mulţumesc domnului ministru pentru sfaturile pe care le dă, sfaturi plecate din experinţa de medic pe care o are. Dar CMR nu este nici subordonat şi nici anexă a Ministerului Sănătăţii. Ancheta CMR va reflecta clar procedura pentru astfel de situaţii. Însă Colegiul Medicilor va verifica, în acelaşi timp, şi modalitatea legală şi procedurală a anchetei Ministerului Sănătăţii", a declarat profesorul Astărăstoae.

Preşedintele CMR a mai spus că ar vrea să îi reamintească ministrului Sănătăţii că România este o ţară democratică, în care există legi "care trebuie respectate şi că anchetele la două noaptea, cu reflector în ochi şi soluţii pe picior nu aduc nimic bun în sistemul sanitar şi nu duc la îmbunătăţirea activităţii medicale''.

Profesorul Vasile Astărăstoae a recomandat conducerii Ministerului Sănătăţii să facă o anchetă legată de responsabilitatea instituţiei în privinţa cauzelor care au făcut posibilă apariţia unui astfel de incident, aşa cum şi Colegiul Medicilor îşi asumă rezultatul propriei investigaţii.

CIteşte şi

Bărbatul mort la SJU Slatina a făcut infarct

Foaia de observaţie a pacientului mort a fost modificată înaintea controlului MS

Destituiri şi contracte de muncă desfăcute, la SJU Slatina (Video)

Trei medici, sancţionaţi după decesul pacientului plimbat între spitale

Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici