Colegiul Medicilor cere testarea imediată a medicilor şi a pacienţilor care intră în spitale

  • Colegiul Medicilor din România cere testarea imediată a tuturor medicilor din ţară cu prioritate
  • Corpul profesional al medicilor atrage atenţia că protecţia fizică şi biologică a medicilor nu are loc în totalitate şi peste tot
  • CMR solicită ca pentru fiecare pacient admis în spitale să se facă testarea indiferent dacă aceştia se încadrează sau nu în definiţia de caz
1801 afișări
Imaginea articolului Colegiul Medicilor cere testarea imediată a medicilor şi a pacienţilor care intră în spitale

Colegiul Medicilor cere testarea imediată a medicilor şi a pacienţilor care intră în spitale

Colegiul Medicilor din România (CMR) cere testarea imediată a tuturor medicilor din ţară şi a pacienţilor care ajung în spitale. De asemenea, atrage atenţia că protecţia fizică şi biologică a medicilor nu are loc peste tot în ţară.

CMR solicită echiparea corespunzătoare a cadrelor sanitare.

„Cu toate că începând cu discursurile preşedintelui, Klaus Werner Iohannis, ale premierului Ludovic Orban şi ale ministrului demisionar Victor Costache s-a solicitat protecţia fizică şi biologică a medicilor, constatăm că acest lucru nu se întâmplă încă în totalitate şi peste tot, lucru care în opinia noastră trebuie remediat de îndată şi necondiţionat. Cerem aceasta, în primul rând, pentru securitatea sanitară naţională şi abia apoi pentru securitatea sanitară a medicilor. În acest sens solicităm testarea imediată a tuturor medicilor din ţară cu prioritate!”, spun reprezentanţii CMR.

De asemenea, reprezentanţii CMR cer ca fiecare pacient care intră în spitale să fie testat, fără excepţie.

„Solicităm ca pentru fiecare pacient admis în spitale, pentru că acum, cu câteva mici excepţii, sunt admise doar cazurile de urgenţă medico-chirurgicală, să se efectueze testarea indiferent dacă se încadrează sau nu în definiţia de caz, aceasta pentru că de acum transmiterea este comunitară. Considerăm că aceste două măsuri implementate necondiţionat vor preveni evenimente epidemiologice precum cele deja întâmplate în unele spitale din ţară", mai spun cei din corpul profesional al medicilor.

Materiale de protecţie trebuie să existe şi în medicina primară, spune CMR, pentru că medicul de familie poate intra în contact cu bolnavul.

„Medicina primară preia în mod evident multe dintre sarcinile epidemiologice şi direct medicale. În acest context, reiterăm solicitarea noastră urgentă ca Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, să achiziţioneze echipamente şi materiale de protecţie pentru cabinetele medicilor de familie şi de ambulator şi să solicite medicilor de familie, aşa cum, de exemplu, a făcut Direcţia de Sănătate Publică Prahova, necesarul de astfel de echipamente şi materiale care să poată fi distribuite medicilor din cabinete", arată CMR.
Biroul executiv al CMR a precizat şi că are canale de comunicare cu guvernanii încă de la începutul epidemiei.

„CMR le-a pus la dispoziţie în timp real toate datele demografice despre numărul medicilor, pe specialităţi şi pe judeţe, despre numărul şi localizarea medicilor pensionar, încă membri ai colegiului, participând astfel la elementul logistic al luptei epidemiologice. De asemenea, CMR este în contact permanent cu membrii săi care ne-au sesizat deja deficienţele de aprovizionare despre care am vorbit”, potrivit CMR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici